Hazard és Hakimi góljaival nyert 2-1-re a második helyre fellépő BVB

A Borussia Dortmund hatalmas mérkőzést abszolvált sikerrel, miután a Mönchengladbachot otthonában 2-1-re győzte le, ezzel a téli szünet utáni nyolc bajnokiból hétszer is nyert Favre együttese. Hazard és Hakimi szerezte a BVB találatait, melyekre csak Stindl tudott válaszolni a túloldalon.

Egy rendkívül intenzív, kemény meccsen, ahol a durva szereléseknek nem voltunk híján szerezte meg a vezetést a nyolcadik percben a BVB. Haaland csapott le egy célt tévesztett passzra az ellenfél térfelének közepén és adta tovább Hazardnak, aki betört a büntetőterületre. A belga játékos kapott egy kemény lökést, de pillanatok alatt visszaszerezte uralmát a labdával, majd egy Cruyff-fordulattal lőtte ki a kapu távoli sarkát, amivel így idei ötödik találatát szerezte meg.

A hazaiak előtt volt mégis az első lövés lehetősége, egy perccel a gólt megelőzően Bürki mutatott be hatalmas mentést Lainer kísérleténél. A 16. percben újfent a hazaiak újfent hatalmas helyzetet alakítottak ki, de Bensebaini kevéssel elrontotta a lövést. A következő kísérletre a 40. percben került sor, miután Brandt és Haaland félreértette egymást, a Gladbach kihasználta, de Bürki újfent résen volt, és megvédte kapujukat.

Összességében sok kis hiba jellemezte a Dortmundot – az ígéretes támadásokat nem tudták kellő precizitással kivitelezni, és gyakran hagyott ki a védelem is. A félidőben a Gladbach több lövéssel zárt (5-4), de a Dortmundé volt többet a labda, és több párharcot is nyert (55-55%).

A Gladbach egyenlítő találatát egy szöglet hozta el. A beívelt szöglet a tisztán álló Pleához jutott, aki begurította középre a labdát, és az érkező Stindl Haaland és Bürki lába között lőtte be az egyenlítést az 50. percben. Rögtön jött is a válasz, majdnem az egyenlítés is, Hakimi azonban tudta megindítani passzával Haalandot végül.

A Dortmund lassan elkezdte átvenni az irányítást, és a 64. percben Hakimi ugratta ki Hazardot, a belga fejesét azonban Sommer pazar védéssel hárította. Négy perccel később Jantschke tisztázott Haaland lövésénél, de a Sárga-Feketék továbbra is tartották a nyomást, majd Elvedi szabálytalanságát követően a csereként játszó Sancho adott remek labdát Hakiminek, aki szélről a kapu távoli végét lőtte ki keskeny szögből, újfent megszerezve a vezetést.

Nagyon kevésen múlott, hogy a 79. percben ne zárják le a találkozót, Sancho tekert lövése azonban a kapufát találta el. A túloldalon hamar érkezett egy válaszlövés, de az a kapu mellett haladt el, majd a 86. percben újfent ígéretes lehetőséggel jelentkezett a Dortmund, de Haaland magasan a felső léc fölött rúgta el a labdát. Ez végül nem osztott, nem szorzott, így egy nagyon kemény mérkőzésen, ahol 10 sárga lap is kiosztásra került húzta be a három pontot a Dortmund.

Videós összefoglaló: