Hummels: Ez kemény harc volt! – a mérkőzés reakciói

A BVB három nagyon fontos pontot hozott el a Mönchengladbach otthonából, miután 2-1-re múlták felül ellenfelüket. Lucien Favre megérdemelt győzelemnek aposztrofálta a mérkőzést, lássuk hát a reakciókat!

Lucien Favre: “Ez egy nagyon kemény mérkőzés volt, de ez teljesen természetes Gladbach-ban – nagyon jók, és nagyon veszélyesek, egy rendkívül hatékony játékot játszanak, viszont egész jól tudtuk uralni a mérkőzést. Az első félidőnk nem volt az igazi, de vezettünk 1-0-ra, majd szögletből ki tudtak egyenlíteni – ez kellett, utána remekül játszottunk. Növeltük a tempót, nyomtunk, helyzeteket teremtettünk és sokat birtokoltuk a labdát. Nagyon fontos volt a cím szempontjából, hogy itt nyerjünk, és a végére meg is érdemeltük a három pontot.”

Mats Hummels: Ez kemény harc volt, amibe belementünk. Beleálltunk a párharcokba, és nem hagytuk, hogy az ő szájízük szerint alakuljanak a dolgok. Pár hete ez aligha így nézett volna ki – ez mentalitás kérdése, amit az edzéseken fokozatosan erősítünk magunkban – Emre és Erling pedig nagyban hozzájárultak játékukkal ehhez az irányhoz. Nagyon jót tesz nekünk, hogy két ilyen mentalitású játékossal bővültünk – így megvan az egyensúly a művészeink, és kemény munkásaink között. Meg kell nyerjük a következő mérkőzéseinket is, így jó pozícióba kerülhetünk a München elleni találkozó előtt, és magabiztosabban mehetünk neki a hazai pályán vívott Klassikernek. A Bayern jelenleg igazán jó futballt játszik, így addig is minden lehetséges pontot meg kell szerezzünk, a legjobbunkat kell nyújtanunk.”

Thorgan Hazard: “Nehéz mérkőzés volt, de a legfontosabb számunkra, hogy három pontot szereztünk. A Gladbach nagyon jó ebben a kiírásban, és nehéz az otthonukban nyerni. Egy egységként tudtunk védekezni, és a harcoktól sem rettentünk meg. Több lehetőségünk volt arra, hogy gólt szerezzünk, de elégedettek vagyunk a győzelemmel. Majdnem megszereztem az első fejesgólomat, de Yann egy remek mentéssel tudta kitolni azt.”