“Ezek az apró hibák ma súlyos árat követeltek” – a mérkőzés reakciói

Hárman nyilatkoztak a Sky-nak a PSG elleni zárt kapus találkozót követően: Lucien Favre, Mats Hummels és Michael Zorc állt a mikrofonok elé. A mérkőzés reakciói következnek.

Lucien Favre: “Nagyon nehéz volt a dolgunk az elejétől fogva, az első 10-15 perc nem volt könnyű. Ezt követően jól teljesítettünk és jól is nyomtunk, nem volt rossz. A kirakós utolsó darabja hiányzott ma, főleg a befejezéseknél és az utolsó passzoknál jelentkezett ez. Problémákba ütköztünk a területnyerésben is, és kaptunk két teljesen elkerülhető gólt is. Ez is része, apró mozaikdarabja a futballnak, és ezek az apró hibák ma súlyos árat követeltek.”

Mats Hummels: “Nehéz ezt szavakba önteni. Olyan mérkőzésen vagyunk túl, ahol mindkét csapat előtt kevés gólszerzési lehetőség adódott. Sajnos egy szögletet követően 1-0-ás hátrányba kerültünk, miután Neymar mellmagasságból tudott fejelni közelről – ezt nem lett volna szabad hagynunk. A második találat igazán balszerencsésen alakult – a labda megpattant, másképp ez sosem kötött volna ki a kapuban. Az is hozzátartozik, hogy az ellenfél kapuja előtt nem tudtunk megfelelően nyomást kialakítani. Közel voltunk a büntetőterülethez, különösen a jobb oldalon, és három-négy félhelyzetünk akadt. A PSG ugyanezt csinálta, de ők vezetést szereztek – nem is kellett nekik több. Nem voltunk teljesen rosszak, néha hanyag módon adtuk el a labdát, előfordul az ilyen. Összességében viszont nem tudtuk az utolsó passzokat eljuttatni a csapattársainkhoz, ami a vesztünk lett.”

Michael Zorc: “Összességében csalódott vagyok, elsősorban amiatt, hogy kiestünk. Az volt az érzésem, hogy továbbjuthatunk a következő körbe. Nem teljesítettünk viszont úgy, ami szükséges lett volna a továbbjutáshoz. A játékunkat túl sok hiba jellemezte, és úgy érzem, a bekapott két gól túl könnyen érkezett, a PSG-nek nem kellett keményen megdolgoznia érte, és amikor támadtunk is, elég ártalmatlannak tűnt az összkép, kihagyott a figyelmünk. Nem mutattunk elég bátorságot, ez kevés volt ide. Nagy a csalódottság, hogy nem ragadtuk meg ezt a hatalmas lehetőséget. Nem voltunk elég jók, így hát a PSG ment tovább a következő körbe – a döntő pillanatokban jobban helyén volt a játékuk, míg nálunk túl sokan voltak formán kívül. Emre Can piros lapját túlzásnak érzem – mind tudjuk, hogy Neymar egy remek színész.”