4-0-ás derbigálával nyitotta a Dortmund a folytatást

A Borussia Dortmund nyerte meg a 156. Ruhr-vidéki derbit! A Sárga-Feketék ezzel megőrizték a második helyüket a tabellán, és rögtön egy 4-0-ás győzelemmel tért vissza a futballpályára a Schalke ellen, így átmenetileg egy ponttal van lemaradva az élen álló bajorokkal szemben. Raphael Guerreiro duplázott, mellette Erling Haaland és Thorgan Hazard talált be.

Mindkét fél kissé óvatosan kezdett, hiszen a vírus okozta szünetet követően egyből egy olyan mérkőzésen találták magukat, amelyik a pontvadászat mellett presztízsben is nagy kérdést jelent. A Schalke játéka az első percekben hordozott magában veszélyt, idővel azonban a Borussia vette át a kezdeményezést, és szorongatta meg a Királykékeket. A 12. percben már közel jártak a hazaiak a találathoz, Hakimi vette észre jól az érkező Haalandot és ívelt a büntetőterület jobb oldalára, de egy védő időben tudta lábát betenni a labda útjába, amivel megakadályozta a gólszerzést. A 24. játékpercben ismét Haaland került közel a nyitáshoz, egy szögletet követően azonban az oldalhálót találta el.

A túloldalon a 26. perc hozta meg a legnagyobb veszélyeztetést, az átjátszott védelem mellett Caligiuri közelről löhetett, ám Bürki remekül védte le lábbal a támadását. A Dortmund rendkívül magabiztosnak látszott a mérkőzésen, és három perccel később a vezetést is megszerezte: Piszczek nyerte vissza a labdát saját térfélen, majd Brandt indította meg Hazardot, aki a jobb szélről haladva tökéletes ütemben passzolt középre Haalandnak, és a fiatal norvég ott folytatta a játékot, ahol a leállás előtt abbahagyta, ezzel meglőtte a 26. játéknap első gólját.

A második gól a szünet előtt esett – Haaland támadását Schubert hárította, amely tisztázást  végül Dahoud elcsípte. Brandt egy remekül időzített passzal találta meg Guerreirót, aki lágyan emelt labdával lőtte ki a jobb alsó sarkot, megduplázva ezzel a vezetést.

A szünetben a vendégek támadást erősítő cserékkel jelentkeztek a folytatásra (Burgstaller és Matondo érkezett Raman és Tobido helyére), és 4-4-2-es felállásra váltottak, és a 47. percben védésre is késztették Bürkit, azonban egy perccel később újra a hazaiak örülhettek – Delaney nyert vissza egy labdát saját térfélen, majd az ebből megindult támadásból Brandt passzolt át Hazardnak a jobb oldalra, aki a 16-oson kívülről indított meg egy bombát, és vette be Schubert kapuját, háromra növelve ezzel az előnyt.

A csapat a vezetés ellenére is végig koncentrált maradt a 156. Ruhr-vidéki derbin, és a 63. percben biztosították be a végső eredményt: Brandt indította a támadást Guerreiróval együtt, aki eztán Haalanddal játszott össze, végül külsővel csavart egy gyönyörű gólt az ellenfél kapujába. Az utolsó harminc perc inkább edzőmeccs hangulatát keltette, de a Sárga-Feketék joggal tekerhettek lejjebb a fokozaton, miután az első órában mesteri játékkal nyerték meg a nézők nélküli, ám rendkívül fontos rangadót.

Videós összefoglaló: