“Hatalmas elismerésem a csapatnak” – a mérkőzés reakciói

Michael Zorc és Sebastian Kehl is elismeréssel adózott a csapatnak a derbigyőzelmet követően. “Tudunk erre építkezni” – vázolta boldogan Julian Brandt. A mérkőzés reakciói következnek.

Michael Zorc: “Mind megkönnyebbültünk a mérkőzés után, nem tudtunk, hogy állunk a hosszú szünetet követően. Elismeréssel adózom a csapatnak, hihetetlen munkát végeztek. Nagyon megérdemelt ez a győzelem és a különbség egyaránt, ehhez nem férhet kétség, ez örömteli mérkőzés volt.”

Sebastian Kehl: “Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel, különösen azzal, ahogy nekimentünk a találkozónak. Mindannyian ugyanonnan indultunk, senki sem tudta, hogy hol állunk. Nem volt lehetőségünk arra, hogy ilyen módon gyakoroljunk hosszú idő óta, ráadásul pár játékosunk továbbra is sérüléssel bajlódik. Hatalmas dicséret jár a csapatnak. Furcsa érzés volt ez az egész, a játékosoknak is, látható volt a gólörömökön. A mérkőzést követően a Südtribünehoz tartottak, és tapsoltak minden szurkolónknak, akik a TV-n keresztül követték a találkozót.”

Lucien Favre: “Jól teljesítettünk, megérdemelt ez az eredmény, nagyon elégedettek vagyunk. Nem tudtuk, hol állunk az első mérkőzést megelőzően, és ez a kérdés minden csapatnál fennáll most.”

Roman Bürki: “Olyan volt most ez a mérkőzés, mint amikor még gyerekként játszottunk. Nézők nélkül, csak a szórakozásnak élve. Látható volt, hogy ez jellemezte a mai napot és a csapatot.”

Julian Brandt: “Egyértelműen örültem volna, ha ezt a mérkőzést normál körülmények között játsszuk, de ezt a helyzetet most el kell fogadjuk. Egy ilyen szituációban meg kell próbálnod csak szimplán élvezni a játékot, ami többnyire nekünk sikerült. És mi lehetne jobb annál a visszatérésben, ha rögtön győzelemmel tesszük azt? Jól teljesítettünk, még ha nem is volt azért tökéletes. A második félidőben különösen próbáltuk emelni a szintet, de hamar három góllal vezettünk, ami a kezünkre játszott, hiszen a végére fogyott az energiánk. Úgy gondolom, hogy ez jó mérkőzés volt így a hosszú szünetet követően, erre tudunk építkezni.”