Ötven perc kamufutball, negyven perc totális támadás

Nehezen sikerült elkapnia a fonalat a Borussiának a sereghajtó Paderborn otthonában, na de amikor sikerült…

Ötven perc kamufutball…

Ahogy arra valamelyest számítani is lehetett, nem sikerült teljesen összeszednie magát mentálisan a csapatnak a Bayern elleni rangadón elszenvedett vereség után. Lucien Favre csapata a sereghajtó otthonába látogatott vasárnap, ám a paderborni kirándulás első félideje tökéletesen rávilágított a gárda idei problémáira. Pontatlan passz követet pontatlan passzt, támadásban pedig egyáltalán nem tudott veszélyesen futballozni a BVB – de legalább nem került háromgólos hátrányba, gondolhattuk…

Pedig a közös múlt egyértelműen a Borussia oldalán állt, lévén a Paderborn még sosem tudta legyőzni a fekete-sárgákat, az első játékrészben viszont egyértelműen az újonc tudott komolyabb lehetőségeket kidolgozni, amelyek elpuskázásában Antwi-Adjei járt az élen. A látottak alapján nehezen volt elképzelhető, hogy a végén mégis majdnem megismétlődik a két alakulat néhány évvel ezelőtti kupapárharcának végeredménye, amikor 7-1-re gázolta el riválisát a Dortmund. A Favre-legénység csak kósza helyzetekig jutott, de igazán nem forgott veszélyben a paderborni kapu.

Negyven perc totális támadás

A második félidőre egyértelműen sebességet váltott a BVB, de eleinte csak kihagyott ziccerekre futotta erejéből. Előbb a paderborni kapus védte bravúrral Hakimi közeli próbálkozását, majd Hazard lőtt el keresztbe a kapu előtt egy kihagyhatatlannak tűnő lehetőséget Sancho centerezése után. A jég az 54. percben tört meg, bár ebben nagy szerepet játszott Zingerle kapus is, aki Can éles szögből eleresztett lövését éppen a középen berobbanó Hazard elé tenyerelte, aki ezt a helyzetet már akkor sem ronthatta volna el, ha akarja.

A bekapott gól megroppantotta az addig hősiesen és igen szervezetten védekező Paderborn ellenállását, három perccel később már 0-2 állt az eredményjelzőn, Julian Brandt tálalt a tizenhatoson belül Jadon Sancho elé, aki Hazardhoz hasonlóan az üres kapuba gurított.

A 70. percben aztán váratlanul tizenegyeshez jutott a hazai csapat, a menteni igyekvő, berepülő Can könyökéről vágódott le egy beadás, a játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott. Valahogy nincs szerencsénk ezekkel a szituációkkal, ugyanis a vírusszünetről történő visszatérés óta a Dortmundnak legalább két hasonló esetben nem ítéltek tizenegyest… A minimum kérdéses büntető értékesítése viszont csak olaj volt a tűzre, ezután indult be igazán a dortmundi henger.

Teljes megsemmisülés

Két perc sem telt el, Sancho megszerezte második gólját, egy pontos lövéssel vette célba a paderborni kapu hosszú alsó sarkát, Zingerle kapus csak beleérni tudott a kísérletbe, hárítania nem sikerült. Az utolsó percekben már valóságos gála előadást prezentált a csapat, előbb a csereként beszálló Schmelzer harcolt meg egy labdáért, majd vezette végig a tizenhatos előterében, hogy aztán Hakiminek készítse le, aki precízen lőtte ki a hosszú alsót.

A 88. percben Giovanni Reyna is hasonlóval próbálkozott, de itt Zingerle kapus nagy bravúrral hárított, nem úgy a szöglet után, amikor a Witsel beadására érkező Schmelzer lövésénél már nem tudott. A veterán szélsó 2079 nap után tudott ismét gólt szerezni a Bundesligában, utoljára 2013-ban volt eredményes a bajnokságban. Az i-re a pontot Jadon Sancho tette fel egy kontra végén, az angol szélső megszerezte harmadik találatát is, beállítva a 6-1-es, demoralizáló végeredményt.

Lucien Favre csapata ezzel továbbra is őrzi második helyét a bajnokságban, a következő fordulóban a Hertha Berlint látja vendégül a Signa Iduna Parkban szombat délután 18.30-tól.