20. gólját szerezte a csapat a második félidő elején

A Borussia Dortmund igazán emberes, de megérdemelt győzelmet ünnepelhetett a Hertha ellen – nem túl látványos, de erős küzdelem árán. A Hertha csupán ötször lőhetett kapura, ami a legkevesebb volt a fővárosiak oldaláról az idei idényben. A mérkőzés érdekességei következnek.

Remek tavasz: A BVB 13-ból 11 találkozót nyert meg a Bundesligában 2020-ban. 4 mérkőzés maradt hátra, és a csapat már most több pontot szerzett (33), mint az őszi 17 forduló során (30).

Félidei megbeszélés: A BVB-nál több gólt senki nem szerzett a második félidők első negyed órájában – a Hertha elleni a 20. ilyen találat volt.

Otthon, édes otthon: A hazai tabellát a Dortmund vezeti 36 ponttal.

Vissza a legjobb formához: A koronavírus okozta szünetet követően először lépett kezdőként pályára Axel Witsel, aki 10-ből 8 párharcát megnyerte, és csupán három rontott passza volt – 80 átadásából 96%-ban járt sikerrel.

Dupla számjegy: Julian Brandt adta a győztes gólpasszt, ami a hetedik asszisztja volt idén. Mellette három gólja van, aminek köszönhetően 10 gólban volt már érintett, ezzel zsinórban ötödik szezonjában járul hozzá a csapat góljaihoz kétszámjegyű eredménnyel (korábban a Leverkusenben kezdte el ezt a sorozatot).

Erős statisztika: Manuel Akanji az első félidő végén rontott először passzt, 82 kísérletéből 75-ször társat talált, így 91%-os eredményével Axel Witsel (96%), Emre Can (95%) és Lukasz Piszczek (94%) mögött a legjobbnak bizonyult ebben.

Az első csapat íze: Az U23-as együttesből a védőként játszó Marco Rente (23), valamint a támadóként ténykedő Immanuel Pherai (19) első alkalommal került be a nagycsapat keretébe.