“Szerezzünk egy gólt, és nyerjük meg a mérkőzést”

“Nem árulok el nagy titkot viszont, ha azt mondom: ez a mai futball nem igazán volt a szemnek ínyencfalat” – nyilatkozta Julian Brandt a Hertha elleni 1-0-ás győzelmet követően. Emre Cannak is a győzelem volt, ami igazán számított: “Néha ez is benne van a pakliban: rúgunk egy gólt elöl, majd ilyen módon nyerjük meg a játékot”. A mérkőzés reakciói következnek:

Emre Can: “Megúsztuk kapott gól nélkül, majd elöl volt egy lehetőségem a gólszerzésre – örülök, hogy tudtam vele élni. Az igazat megvallva néha nem túl könnyű a helyzet a szurkolók nélkül – hiányzik az az izgalom részükről, ami minket is visz előre. Kétség sem férhet viszont ahhoz, hogy volt még elég lehetőségünk arra, hogy további gólt, vagy gólokat szerezzünk. A védekezésünk rendben volt – ha jól emlékszem, a Hertha nem igazán alakított ki jó lehetőséget a gólszerzésre. Néha ez is benne van a pakliban: rúgunk egy gólt elöl, majd ilyen módon nyerjük meg a játékot. A Bajnokok Ligája szinte már teljesen biztos, azonban továbbra is azon kell legyünk, hogy megnyerjük a meccseinket, és kihozzuk belőlük a legtöbbet.”

Julian Brandt: “Ha az ellenfél mélyen ül, és jól védekezik, akkor néha nagyon nehéz azt feltörni. Pozitív viszont, hogy számos remek kvalitással bíró játékosunk van, akik ki tudják használni úgy a lehetőségeket, mint ahogy Emre tette, ezáltal nyerni is tudtunk. Természetesen azt preferálom, amikor több területünk van, szemben a maival, de ez a hétvége különösen fontos volt számunkra – a Gladbach és a Leverkusen is veszített, a Lipcse csak döntetlent játszott. Nagyon akartuk ezeket a pontokat, hogy biztosan kvalifikáljunk a Bajnokok Ligájába, és a lehető leghamarabb. Hatalmas lépést tettünk meg efelé ezzel a győzelemmel, és ezaz, ami számít. Nem árulok el nagy titkot viszont, ha azt mondom: ez a mai futball nem igazán volt a szemnek ínyencfalat.”