Átörökítenénk az őszi formát a Düsseldorf ellen

Idegenben folytatjuk a bajnoki küzdelmeket, ezúttal a Fortuna Düsseldorf otthonába látogatunk. Az első párharc rendkívül egyoldalú lett, így a visszavágón is pozitív kimenetelben reménykedhetünk.

A BVB legutóbbi két meccsén egyaránt a Signal Iduna Parkban fogadta soron következő ellenfelét, és az első, 3-2-es győzelmet egy nagyon sima, 5-0-ás siker követte. Ez utóbbi mérkőzésen (melyet ősszel rendeztek) egyoldalú volt a küzdelem: 5 gól a Dortmund javára, 25 kapuralövés a kettővel szemben – ami a legalacsonyabb mutatójuk volt 2018 augusztusa óta, mióta feljutottak az élvonalba.

Érdekes sormintát mutat a két csapat Düsseldorfban vívott teljesítménye: 2018-ban a Düsseldorf nyert hazai pályán, 2013-ban a Dortmund diadalmaskodott otthonukban, 1996/97-ben pedig ugyanez volt a sorminta. Ennek alapján, ha a csapatok hűek a sorozathoz, a Dortmund gazdagodik ma három ponttal. Persze botorság erre alapozni egy győzelmet, de hátha egy-két játékosban jó emlékek idéződnek fel – például Thomas Delaney-ben, aki legutoljára 2019 májusában épp a Fortuna ellen talált be a bajnokságban.

A Düsseldorf formája nem mondható rossznak, hiszen legutóbbi nyolc mérkőzéséből mindösszesen egyet veszített el (a 29. játéknapon a Bayern ellen kapituláltak 5-0-ra), hazai pályán pedig február 15-e óta veretlen, ez négy mérkőzést ölel fel (akkor a Mönchengladbach múlta felül őket 4-1 arányban). Szabálytalanságok terén viszont listavezetők, nem kevesebb, mint 75 alkalommal villant a sárga lap velük szemben. Szintén elsők abban a mutatóban, hogy a legtöbb mérkőzést vesztették el azután, hogy megszerezték a vezetést, ez négy alkalommal is megesett velük, hazai pályán ráadásul ritkán zárnak kapott gól nélkül – legutóbbi 10 hazai bajnokijukból mindösszesen egyszer sikerült, a Paderborn elleni 0-0 során, május 16-án.

A Dortmund ezzel szemben szárnyal, legutóbbi 9 bajnokijából 8-at nyert meg a csapat, és ezeken a mérkőzéseken sok gól születik – a BVB által játszott meccsenek 116 gól esett eddig, ennél többet csak a Bayern (120) tud felmutatni. Ami a Düsseldorfnak nem, az a Borussiának nagyon megy – 13 alkalommal nem kapott gólt a csapat, amely mutatóban listavezetők a bajnokságban. Fiatalok tekintetében is előkelő a csapat, nyolc játékosa is 21 év alatt volt, aki pályára lépett – ezzel a liga második legtöbb fiatalját foglalkoztatták, ami az eredmények fényében is bizalomra adhat okot, hiszen az utánpótlás is erősnek bizonyul.

A hazaiak veretlensége otthon a vendégek idegenbeli erejével fog találkozni, hiszen a BVB utóbbi négy idegenbeli találkozóját egyaránt megnyerte. Ettől függetlenül a csapat kemény küzdelemre számít, hiszen minden csapatnak más és más a célja, és ahogy a sajtótájékoztatón elmondták, ez a Düsseldorf már nem az a Düsseldorf, ahogy a Dortmund sem az őszi Dortmund. Hogy mi változott időközben, és ez formában kinél hogy jelenik meg, a mai nap során kiderül a fél 4-kor startoló találkozón.

Várható kezdőcsapatok