Haaland: “A jó csapatok rossz napokon is nyernek”

“Nem a saját játékunk játszottuk ma a pályán” – értékelt Bürki a Düsseldorf elleni, nehezen kivívott győzelmet követően. Az ő remek védése ugyanolyan fontos szerepett játszott a három pont megszerzésében, mint Erling Haaland találata, aki elmondta: “a Düsseldorf nem játszott taktikailag rosszul, de a jó csapatok rossz napokon is nyernek”. A mérkőzés reakciói következnek.

Roman Bürki: “Különösen nehéz dolgunk volt ma. A Düsseldorf rendkívül védekezően játszott, és tisztán látszott, hogy csak kontrázni szeretne, amit a második félidőben is jól csináltak, számos lehetőségük akadt. Azt mondom, nagyban segített minket a szerencse abban, hogy mi jöttünk ki győztesen ebből a mérkőzésből. Nem a saját játékunk játszottuk ma a pályán, de a gól után nagyon örültem, ezek a győzelmek igazán jó érzéssel tudnak eltölteni. Igazán fontos tényező Erling visszatérése, hiszen szükségünk van a jelenlétére a játékunkban. Miután beállt, saját magát remekül tartotta a mélyen és keményen védekező játékosok gyűrűjében, és nem is véletlen, hogy pont ő tudott gólt szerezni így. Ez lényeges mozzanat volt – és a végén el is döntötte ezzel a találkozót.”

Erling Haaland: “Egész idő alatt a lehetőségre vártam. Boldog voltam, hogy bejöhettem a kispadról, majd megszereztem az egyetlen gólt. Nagyon fontos három pontot szereztünk. Jó dolog, hogy vissza tudunk rázódni az olyan meccsek után, mint amit a Bayern ellen is vívtunk, és most egyik mérkőzést a másik után nyerjük. A Düsseldorf nem játszott taktikailag rosszul, de a jó csapatok rossz napokon is nyernek. Továbbra is megpróbálunk minden mérkőzést megnyerni – és meglátjuk, mit hoz ez majd a számunkra.”

Michael Zorc: “Nehezen ment ez ma, nem ez volt a legjobb futballélmény. Nehezen találtunk teret, és nehezen alakítottunk ki helyzeteket magunknak. Sokkal egyszerűbb dolgunk lett volna, ha az első félidőben megszerezzük a vezetést akkor, mikor két játékosunk is tisztán mehetett a kapus ellen.”