Kevés lövés, mégis gólrekord, Piszczek fontos mérföldkőhöz ért

Lukasz Piszczek 250. dortmundi bajnoki fellépése nem sikerült túl fordulatosra – a mérkőzésen mindössze 11 lövést számoltak a statisztikusok mindkét oldalt figyelembe véve, a Dortmund a hatodik, egyben utolsó lövésével szerezte meg a mérkőzés egyetlen találatát a Düsseldorf ellen. A mérkőzés érdekességei következnek.

Gólrekord beállítva: A BVB 82. találatát szerezte meg a bajnokságban – korábban soha nem jutottak el eddig a magasságig egy teljes szezon során.

Erős széria: A BVB legutóbbi 10 bajnokijából 9-et, a téli szünet óta 14-ből 12 mérkőzést nyert meg, és egyre közelebb ér a második helyen való záráshoz.

Győzelmi széria: A Sárga-Feketék legutóbbi öt idegenbeli bajnokijukat megnyerték – ennél hosszabb szériát csak a 2010/11-es bajnoki idényben tudtak felmutatni, akkor nyolc, egymást követő idegenbeli bajnokin diadalmaskodtak.

Első gólpassz: Manuel Akanji először adott gólpasszt a Bundesligában.

Erős mutatók: Erling Haaland 12 bajnokiján 11 gólt szerzett eddig. Gerd Müller “csak” 8 gólig jutott el az első 12 Bundesliga-bajnokiján, míg Robert Lewandowski négyig számolt. Ez volt a hatodik alkalom, hogy Haaland a kispadról beállva talált be a szezonban, nála többször ezt senki nem tudta megcsinálni, valamint először szerzett fejjel gólt a német bajnokságban.

Egy újabb mérföldkő: 20.2 évesen Jadon Sancho lett a második legfiatalabb légiós, aki 75 fellépésig jutott a Bundesligában. A korábbi csapattárs Christian Pulisic volt az, aki ennél is fiatalabban (20.1 év) jutott el idáig.

Kerek számok: Lukasz Piszczek, aki a maga 35 évével a legöregebb játékos volt a pályán mérföldkőhöz ért, 250. alkalommal öltötte magára bajnokin a Sárga-Feketék mezét. Ez volt a 360. fellépése dortmundi mezben, minden kiírást figyelembe véve, és karrierje 530. pályáralépése.