Hazard: A legrosszabb hazai meccsünk volt

“Rengeteg dolog – hacsak nem minden – hiányzott ma.” – mondta Thorgan Hazard a Mainz elleni 2-0-ás vereséget követően. A 27 éves támadó középpályás gondolatait még kiegészítette azzal: “Talán ez a legrosszabb hazai meccsünk volt”. Sebastian Kehl sem fogta vissza magát, kiemelte a Mainz küzdőszellemét és a tényt, hogy kilenc kilométerrel többet futottak. Brandt a labdával való játékot emelte ki, mint legfőbb problémát, nem úgy sikerültek a megoldások, ahogy azt elképzelték. A mérkőzés reakciói következnek.

Sebastian Kehl: “Egyértelműen nem volt elég a teljesítmény ma, nagyon kevés energiát fektettünk bele, a Mainz megérdemelten nyert. Megérezték, hogy számukra teremhet ma itt babér – éppen ezért a küzdőszellemüket dicséret illeti, és kilenc kilométerrel többet is futottak a mérkőzésen. A mi részünkről kevés volt a teljesítmény – ezt felelősségteljesen vállalnunk kell, hiszen ma egy óriási lépést tehettünk volna előre. Maradt így számunkra a szombat. Érdekes módon nem éreztem a hét folyamán, hogy ennyire visszaestünk volna, de a mérkőzésen nem ez látszott, és mindenkinek fel kell tennie magának a kérdést, hogy mi történhetett.”

Julian Brandt: “Rengeteg hibát követtünk el, senki nem teljesített a maga határain. Ha olyan csapat ellen játszol, amelyik a bentmaradásért küzd, a maximumon kell pörögni – ilyen módon biztos, hogy nem győzöd le az ilyen csapatokat. A Bundesliga amúgy is kellően kompetitív – ilyen kevés teljesítménnyel viszont nem érünk el sokat. Úgy gondolom, hogy a teljesített távban a kilenc kilométeres differencia jelzi azt, mennyire akarta ezt a Mainz, kijött a különbség. Ez nyilvánvalóan minket is minősít, de a nagyobb problémát a labdával való játékunk jelentette ma. Túl sok hibát vétettünk, ami megerősíti az ellenfelet a kiesés elől menekülés időszakában. Szombaton a Lipcse ellen sem lesz könnyebb dolgunk, ez most másabb lesz, mint a legutóbbi három találkozónk. Gyengébb ellenfelek ellen játszottunk, és sokat birtokoltuk a labdát – most egy olyan elenfél következik, amelyik hasonlóképpen szeretne majd érvényesülni. Így nyitottabb lesz a mérkőzés, de továbbra is veszélyeket hordoz magában, hiszen nagyon-nagyon jó minőséget képviselnek

Thorgan Hazard: “Nem gondolom, hogy jó meccsünk lett volna, senki sem nyújtott elegendőt. A nyomás és a helyzetkreálás gyenge volt. A Mainz jobban harcolt, jobban is játszott – az első félidőben ugyan csak egy helyzetük volt, de azt gólra is váltották. Ez nem volt olyan hazai teljesítmény, amilyenek az eddigiek, gyengén teljesítettünk. Szombaton jobban játszhatunk, és még van hátra két mérkőzésünk, amit meg lehet, és meg kell nyernünk. Fontos, hogy másodikként zárjunk, mindenki szeretné az ezüstöt a csapaton belül. Most arra van szükség, hogy jól teljesítsünk, és jól tudjunk védekezni, mert szombaton kemény ellenféllel nézünk farkasszemet. Érdekes találkozó lesz – az első mérkőzésen jól teljesítettünk, mégis 3-3 lett a vége. Most azon kell dolgozzunk, hogy jobb megoldásokat alkalmazzunk, és be tudjuk biztosítani a második helyünket a tabellán.”