2-0-ra nyert a Mainz Dortmundban

Habár a Mainz sok területet átadott, és nem mutatkozott túl támadószelleműnek, a Sárga-Feketék nem tudták megtörni az ellenfelet. Nem sikerült komoly tempót és játékot felépíteni, és bár a labdabirtoklás oroszlánrészét a Sárga-Feketék vállalták (70%-ban náluk volt a labda) magukra, mindössze két helyzetük volt: Witsel blokkolt lövése a 15. percben, majd Can hatalmas helyzete, aki egy szögletet követően üresen maradt, de nem tudott túljárni Müller eszén a 35. percben.

Ez utóbbi helyzet szinte rögtön azután érkezett, hogy a Mainz Burkardt révén vezetést szerzett, aki Baku ívelését fejelte a hálóba a 34. percben. Mind az előkészítőnek, mind a gólszerzőnek elég helyet hagyott a védelem. Hat perccel korábban Burkardt ismét remek helyzetbe került, de akkor Hakimi a büntetőterületen belül becsúszással tisztázni tudott.

A Sárga-Feketék a második játékrészben is szenvedtek, és bajba kerültek. Mateta tette először próbára Bürkit egy bal oldalról megindított lövéssel, aki védett, majd az érkező második kísérletet is hárítani tudta – sajnos azonban csak kiütni tudta Latza útjába, aki Piszczekkel akadt össze, majd a kialakult helyzetet a játékvezető büntetővel zárta le. A vendégek a 49. percben megduplázták előnyüket. Piszczek már az első félidőben szerzett sárga lapot, így hamarosan Schmelzer váltotta, és Can lépett vissza a megüresedett jobbhátvédi posztra.

A dortmundi hibák sora folytatódott – kevés lövés és súlytalanság jellemezte a játékot, a 60. percben Brandt lövése például messze elszállt, ellenben a túloldalon 11 perccel később Boetius kis híján lezárta a mérkőzést, de egy remek helyzetből végül hibázott a befejezésnél. Hakimi a 73. percben kis híján csökkentette a hátrányt egy szabadrúgásgóllal, Müller azonban ki tudta tolni a labdát. Az akciót Schmelzer helyzete követte, de egy védő bele tudott állni. Hiábavalóak voltak végül az erőfeszítések, a korábban beállt 2-0-ás eredmény megmaradt, ezzel az ezüstért vívott harc nagy felvonása szombatra marad a Lipcse ellen.

A mérkőzés összefoglalója: