A BVB az első Bundesligás klub, aki idén nem kapott gólt a Lipcse otthonában

A BVB nagyon koncentráltan harcolta ki a győzelmet Lipcsében, amely eredménnyel ők lettek az első csapat a bajnokságban, akik Nagelsmann együttesének otthonában kapott gól nélkül tudtak zárni az idei szezonban. A mérkőzés érdekességei következnek.

Idegenbeli széria: A Dortmund zsinórban hatodjára nyert otthonától távol, és jövőre közelíthetnek a klubrekordhoz is: a 2010/11-es, bajnoki címmel záródó idény nyolc mérkőzés hosszúra nyújtotta ezt a sorozatot.

Irányító: Hummels ért legtöbbször a labdához a mérkőzésen, szám szerint 95 alkalommal. Többször, különösen az első félidőben mesterien játszotta át a játékszert a Lipcse védelme mögé, és 92%-os passzpontosságot ért el. Mindkét dortmundi gól esetében a megelőző akciónak résztvevője volt.

Dupla: Erling Haaland a dortmundi lövések több, mint felét vállalta magára (11-ből 6-ot), duplája legutóbb a 20. játéknapon volt. 14 bajnoki meccsen 34 lövési kísérlet és 13 gól szerepel a neve mellett – lenyűgöző mutatók!

Debütáns: Bundesligás karrierjében először Giovanni Reyna gólpasszt adott, a nyitó találatot készítette elő.

Új kontrarekord: A nyitó találat a 19. alkalom volt idén, hogy a BVB kontrából talál be, ez klubrekordnak számít (az adatok 1992-es gyűjtése óta).

Új gólrekord: Erling Haaland nyitógólja a 83. gólja volt a csapatnak, amelyik új klubrekordot jelent – Haaland második találatával ez a rekord pedig rögtön tovább is nőtt, és még egy mérkőzés hátravan.

Kezdőben debütálók: Mateu Morey és Giovanni Reyna egyaránt első alkalommal voltak a Dortmund kezdőcsapatának tagjai.