HIVATALOS: Thomas Meunier a Borussia Dortmund játékosa!

A nyolcszoros német bajnok Borussia Dortmund a mai napon jelentette be a belga válogatott Thomas Meunier érkezését. A 28 éves játékos a PSG-nél játszott korábban, lejáró szerződését követően igazol a BVB-hez, szerződése 2024. június 30-ig szól.

“Thomas Meunier az a játékos, aki képességeit a legmagasabb szinten is megmutatta, a Bajnokok Ligájában és a nemzeti válogatottban egyaránt hosszú ideje résztvevő, tapasztalata nagy hasznára válik majd a csapatnak” – nyilatkozta róla a sportigazgató, Michael Zorc.

Meunier a Club Brugge csapatánál kezdte a pályafutását, mely együttessel belga bajnok és kupagyőztes is lett. 2016-ban tette át székhelyét Párizsba a PSG csapatához. A francia topcsapattal a belga játékos kétszer megnyerte a francia kupát (2017, 2018), és a bajnokságot három alkalommal zárta az élen (2018, 2019, 2020). A védő tizenhét alkalommal szerepelt a BL-ben, ahol három gólt szerzett, utolsó meccsét épp ellenünk játszotta. A válogatott játékos hazája mezében 40 alkalommal játszott, ezeken hét gólt szerzett. Meunier ingyen érkezett a csapathoz.

“A Borussia Dortmund azt a futballt játssza, amit igazán szeretek: izgalmas, autentikus, és természetes. A BVB híres a szurkolótábora okán, amiatt a légkör miatt, ami uralkodik, és a PSG-vel az ellenük játszott találkozónk nagyban befolyásolta a döntésemet. Ambíciózus vagyok, csakúgy, mint a Brugge és PSG esetében, úgy itt is címeket szeretnék nyerni a Dortmunddal” – vázolta fel tervét Meunier, akinek két belga csapattársa is lesz Axel Witsel és Thorgan Hazard személyében.