Tovább erősítené otthoni formáját a Hoffenheim ellen a BVB

Elérkeztünk az utolsó, 34. fordulóig az idei szezonban. Eléggé rendhagyóra sikerült ez az idény, viszont a helyezésünk már fix, az ezüstérem nem forog veszélyben, így nyugodtan készülhet a csapat a Hoffenheim elleni találkozóra.

A vendégek részéről még van tétje ennek a találkozónak, hiszen a jelenleg 7. helyen álló Hoffenheimnek ugyan az EL-selejtező már biztosan megvan, de ha több pontot szerez a Wolfsburgnál, automatikusan a csoportkörben találhatja magát (az 5. és 6. helyek jelentik a csoportkört). Mindkét együttes 49 pontos (a jelenleg 5. Leverkusen a maga 60 pontjával már utolérhetetlen), és a Wolfsburg a Bayern Münchent fogadja hazai pályán, így a Farkasoknak sem lesz egyszerű ellenfelük a zárásra.

A Dortmund hazai pályán nem könnyítette meg ellenfelei dolgát, hiszen 11 alkalommal szerzett három pontot a Signal Iduna Parkban Lucien Favre együttese (ennél többet csak a Bayern tud felmutatni, ők 13 hazai győzelemig jutottak). Idegenben a Hoffenheim sem szégyenkezhet, hat mérkőzés óta ugyanis veretlenek, legutóbb a Freiburg otthonában kaptak ki 1-0-ra február 8-án. Összességében 7 győzelem, 6 döntetlen és 3 vereség fűződik a nevükhöz a Bundesligában játszott túráikon.

Egymás ellen a Dortmund csupán egyszer veszített hazai pályán a Hoffenheim ellen 13 mérkőzés alatt – 2013. május 18-án 2-1-re nyert a sinsheimi együttes. Azóta hat hazai győzelem és egy döntetlen született, érdekesség, hogy a győzelmeknél ötször is csak egyetlen gól döntött. 2009 februárjáig kell visszamennünk ahhoz, hogy olyan hazai bajnokit találjunk, ahol a Dortmund nem talált be, akkor 0-0 lett a végeredmény a Signal Iduna Parkban. A hangulat a nyármeleg mellett is tartogathat némi forróságot, eddigi 25 párharcuk során nyolc piros lap került kiosztásra, mellette nyolc tizenegyest is végezhettek a felek 4-4 arányban.

Az idei szezonban a BVB 21 bajnokin zsebelte be a három pontot, és csupán a Lipcse, valamint a Bayern kapott ki kevesebbszer Lucien Favre csapatánál (ők négyszer, mi hatszor). Gólok tekintetében sem panaszkodhatunk, összesen 121 alkalommal zörrent meg a háló a Dortmund meccsein, ezt csak a bajorok múlták felül 128-cal. A Hoffenheim ennél szerényebb, 14 mérkőzést nyertek meg, és 12-t veszítettek, 102 gól esett összesen a meccseiken. Az utolsó hét bajnokijukból viszont csak egyet veszítettek el, viszont ellenük fújták be a legtöbb büntetőt a ligában, szám szerint nyolcat.

A legnagyobb hazai győzelme a Dortmundnak a Hoffenheim ellen 3-1 volt, mely eredményt háromszor is elérte, legutóbb 2016 februárjában. Akkor Rudy lévén még a TSG szerzett vezetést a 25. percben, végül a mérkőzés záró perceiben Mkhitaryan (80), Ramos (85) és Aubameyang (90) vették be az ellenfél kapuját.

Ezen játékosok már biztosan nem lőnek gólt a holnapi mérkőzésen, de mellettük is lesz hiányzó: Can sárga lappal eltiltott, Akanji, Delaney, Schmelzer és Reus sérülés miatt marad távol, Götze pedig családi okok miatt nem lép pályára az utolsó dortmundi mérkőzésén. A túloldalon Adamyan és Belfodil hiányzik, nélkülük kell boldogulnia a Hoffenheimnek.

Hogy miképp alakul így a találkozó, holnap délután kiderül, mikor fél 4-kor az idei szezonban utoljára útjára indul a labda a pályán.