Elbúcsúztak Mario Götzétől

A Borussia Dortmund a TSG Hoffenheim előtti mérkőzést megelőzően elbúcsúzótt Mario Götzétől a Signal Iduna Parkban.

A Hoffenheim ellen Mario Götze nem léphetett pályára, így a szezon utolsó mérkőzésén nem öltötte magára a Sárga-Fekete mezt. A DFL egészségügyi intézkedéseinek értelmében két negatív koronavírusos tesztet kellett volna bemutasson, amire fia születése és a kórházi látogatások okán nem volt lehetősége. Götze 217 alkalommal lépett pályára a Dortmund mezében minden kiírást figyelembe véve, ezeken 45 gólt szerzett, valamint két bajnoki címet és két kupagyőzelmet ünnepelt a BVB-val.

Mario Götze hatévesen került a Hombrucher SV akadémiájára, onnan három évre rá, 2001-ben érkezett meg a Borussia Dortmundhoz. 2009. november 21-én debütált a Bundesligában 17 évesen és 171 naposan a Mainz ellen, mely mérkőzés 0-0-val zárult, egy évre rá, november 17-én a felnőttválogatottban is bemutatkozhatott. Götze 2013 nyarán távozott a Bayern München kedvéért, majd 2016-ban tért vissza a Borussiához. Immáron második alkalommal hagyja el a klubot, miután szerződése lejár, és nem hosszabbították meg azt.

A 28 éves játékos idén minden kiírást figyelembe véve 21 alkalommal lépett pályára a Dortmund mezében, ezeken 3 gólt jegyzett. Lucien Favre úgy nyilatkozott róla: “Kevésszer jutott lehetőséghez az új játékrendszerünk miatt, de ő most is, és ezután is egy fantasztikus játékos marad. Ő az egyik legintelligensebb játékos, akit valaha is láttam.”

Újfent lezárult egy éra, ám ezúttal nem túl valószínű, hogy harmadjára is tovább íródik a fejezet. A magunk részéről a legjobbakat kívánjuk Mario Götzének a folytatáshoz, és köszönjük az itt eltöltött pályafutásának megannyi szép emlékét!