Mi nem ilyenek vagyunk! – a mérkőzés reakciói

“Egyszerűen nem tudtunk megfelelően játszani labda nélkül” – kritizált Axel Witsel, és Roman Bürki sem válogatta meg szavait: “Rengeteg dolog nem klappolt, ez magyarázat arra, hogy olyan eredmény születik, mint amit ma láthattunk”. A mérkőzés reakciói következnek.

Axel Witsel: “Nem tudom szavakba önteni. Nem voltunk jók, nem voltunk határozottak, míg a Hoffenheim tele volt motivációval. Nem így szerettük volna befejezni az idényünket, mivel mi nem ilyenek vagyunk. Ez egy pocsék nap volt, ezt nagyon gyorsan el kell felejtenünk. Egyszerűen nem tudtunk megfelelően játszani labda nélkül. Együtt kell védekezzünk, de ha egy olyan meccsen játszunk, ahol csak néhány ember fut és védekezik, akkor nehéz megnyerni a találkozót. Ennek ellenére tisztességes szezont tudhatunk a hátunk mögött. Nincs semmi szégyellnivaló abban, ha a Bayern mögött végez valaki. A következő idényben mindent beleadunk, hogy újra kihívásra késztessük őket.”

Roman Bürki: “Már az első 45 percet követően látható volt, hogy pályán van egy csapat, aki igazán akar, és szüksége van a győzelemre, valamint egy csapat, aki súlytalanul játszik kint. Ez utóbbinak látszottunk kívülről, ez elfogadhatatlan. Ez egy fontos mérkőzés volt, boldognak kellett volna lennünk, hogy itt játszhatunk. Rengeteg dolog nem klappolt, ez magyarázat arra, hogy olyan eredmény születik, mint amit ma láthattunk. A Mainz elleni hazai vereséget feledtettük a Lipcsében egy remek játékkal, és nem gondoltam volna, hogy ezt követően 4-0-ra mosnak le minket itthon. Dolgoznunk kell továbbra is a győztes mentalitásunkon, a Bayern e tekintetben sokkal előrébb áll. Az egész idényt végignézve apróságok hiányoztak, de ezek miatt nem tudtunk az élen zárni – ezeken a dolgokon pedig dolgoznunk kell, és ki kell javítanunk őket.”