4-0-ra vesztettük el a szezon utolsó mérkőzését a Hoffenheim ellen

A záró fordulóban már csak a Hoffenheim számára volt tétje a találkozónak, ettől függetlenül fájó pofonba szaladt bele az idényzárón Lucien Favre együttese.

A mérkőzés első veszélyes pillanatát a Borussia okozta, az ötödik percben egy szögletet követően Haaland bólintott kapura, és már szinte bent látta mindenki a távoli sarokban, kivéve Baumannt – a TSG hálóőre egy villámgyors mentéssel hárított, így megmentette csapatát egy korai góltól.

A Dortmund nehezen bírt ellenfelével, akik gyors és energikus támadásokkal sokkolták a hazaiakat. A nyolcadik percben Bebou szerzett labdát és adta ki jobbra Kaderabeknek. A cseh válogatott megtalálta Kramaricot középen, akinek elég idő jutott arra, hogy helyezze lövését, és húsz méterről kilőtte a felső sarkot – Bürki tehetetlen volt.

Összességében a hazaiak játéka nem bizonyult elegendőnek, a tempó és a határozottság is hiányzott. A gyors váltásokat lehetett egyetlen erősségként jellemezni, de a Hoffenheim tudott érvényesülni. Fél óra elteltével a Dortmund 66%-os labdabirtoklással, 76%-os párharcnyeréssel és 92% passzpontossággal büszkélkedhetett, de kevesebbet lőttek kapura (2-6), és már két gólos hátrányban találták magukat. A 30. percben Skov lőtt kapura a 16-osról, lövése azonban lecsúszott – épp Kramaric lábára, aki közelről Bürki kapujába passzolta a labdát, megduplázva ezzel az előnyt.

Hiába próbálkoztak területet nyerni az ellenfél védelmét feltörve, nem jártak sikerrel, vagy saját maguk rontották el az akciót Favre fiai, vagy újfent bajba jutottak az ellenfél támadásai okán. A 37. percben Hazard lőtt kapura 20 méterről, melyet Baumann könnyedén hárított, ezt az egyet leszámítva azonban a BVB súlytalannak bizonyult.

Favre reagált a szünetben – Sancho és Hakimi érkezett Guerreiro és Hazard helyére, így joggal lehetett reménykedni a hazai gólcsend megtörésében (a két játékos együtt 48 pontot tud felmutatni a kanadai táblázaton). A remény azonban hamar rémálommá változott, hiszen két perccel kezdés után Kramaric mesterhármast ért el, a Beboutól kapott labdát Bürki lába között lőtte a kapuba. A pofont tovább tetézte, hogy az 50. percben Hummels szabálytalankodott Dabburral, amiért büntetőhöz jutottak a vendégek, és Kramaric negyedik gólját is meglőtte a találkozón.

A Borussia visszaállt a négy védős rendszerre, de a TSG tovább folytatta a rohamokat – Bürki kétszer is védett rövid időn belül. A 65. percben újra kettős csere érkezett, Zagadou és Raschl álltak be – utóbbi ráadásul először lépett pályára a nagycsapat mezében, a korábbi U19-es kapitánynak – még ha az eredmény okán nem is – nagy megtiszteltetésben volt így része. Az ötödik cserét Schulz jelentette, aki Piszczek helyére érkezett, de az eredmény már nem változott, így Kramaric mesternégyesével a Hoffenheim egyértelműen eldöntötte a találkozót.

A mérkőzés összefoglalója: