Duisburgban kezdődik a BVB szezonja

Lucien Favre együttese hat hetes felkészülés után végre újfent tétmérkőzést játszik, méghozzá a harmadosztályú szomszédvár Duisburg ellen a Német Kupában.

Hat héttel az első edzések után végre valahára a Borussia Dortmund számára is elkezdődik a 2020/2021-es idény. Lucien Favre együttese hétfő este a harmadosztályú MSV Duisburg otthonában vizitál a Német Kupa első fordulójában, a svájci tréner pedig egyértelműen fogalmazott: nem lehet más a csapat célja, mint az, hogy a sorozat végén magasba emelje a trófeát.

Meglehetősen intenzív és hosszú felkészülést vezényelt a BVB stábja a csapatnak, jó néhány felkészülési találkozót játszott le a Borussia – több, kevesebb sikerrel. Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy a Nemzetek Ligája és a koronavírus-járvány miatt meghozott intézkedések miatt nem készülhetett végig teljes kerettel a fekete-sárga alakulat, ezzel együtt kérdés, hogy szükség volt-e ilyen hosszú felkészülésre.

Utolsó gyakorló meccsét a Sparta Rotterdam ellen vívta a gárda egy héttel ezelőtt, akkor 2-1-re nyert a Borussia, s ami külön öröm, hogy ismét pályára léphetett a sokáig sérüléssel bajlódó csapatkapitány, Marco Reus, sőt, gólt is szerzett.

A hétfő esti kupaellenfél sem lesz ismeretlen a Favre-legénység számára, a Duisburggal is megmérkőzött a csapat a felkészülés alatt, akkor a kétszer harminc perces mérkőzést 5-1-re nyerte meg a csapat Gio Reyna, Thorgan Hazard, Jadon Sancho, valamint Ansgar Knauff duplájával, Sebastian Kehl ugyanakkor arra figyelmeztet, kár erre az egy órás gyakorlásra alapozni, a kupacsörte teljesen más lesz.

Várható kezdőcsapat

A két Ruhr-vidéki alakulat egyébként szomszédvárnak mondható, a dortmundi és a duisburgi stadion mindössze 48 kilométerre található egymástól légvonalban, Lucien Favre vezetőedző pedig bizakodóan várja az ütközetet.

“Jól sikerült a felkészülésünk. Itt az ideje, hogy visszatérjünk a dolgos hétköznapokhoz és ismét tétmérkőzést játsszunk. Nem is lehet kérdés, az a célunk, hogy megnyerjük a sorozatot. Persze, nem magától értetődő, hogy elmasírozunk a döntőig, ezért mindent meg kell tennünk”

– nyilatkozta a svájci tréner, amivel már csak azért is maximálisan egyetérthetünk, hiszen a csapat a legutóbbi két kiírásban egyaránt a legjobb 16 között búcsúzott a Német Kupától.

Bár az előző idényben rendre Marwin Hitz kapott lehetőséget a kupasorozatban, azonban Favre egyelőre nem döntötte el, hogy ezúttal is a második számú kapusával vág-e neki a küzdelmeknek, vagy a szezonkezdetre való tekintettel Roman Bürki állhat majd a kapufák közé. A svájci tréner azt is elmondta, minden játékos, aki elutazott nemzeti csapatához jó állapotban tért vissza Dortmundba, bár Thomas Meunier összeszedett egy kisebb sérülést, de már a belga szélső is visszatért az edzésekhez. Az új igazolás Reinierrel kapcsolatban azt mondta Favre, minden bizonnyal ott lesz a Duisburg elleni meccskeretben, így akár tétmérkőzésen is bemutatkozhat.