A legfiatalabb, valamint leggyorsabb gólszerző titulusa is tegnap íródott újra

Első mérkőzésén a Borussia Dortmund mezében Jude Bellingham a klub valaha volt legfiatalabb gólszerzőjévé lépett elő. Mellette Marco Reus mindössze három másodperc alatt mattolta az ellenfél védelmét, miután csereként beállt. A tegnap este a történelemkönyvek estéje volt, avagy a mérkőzés érdekességei következnek.

Legfiatalabb gólszerző: Jude Bellingham lett a valaha volt legfiatalabb BVB-gólszerző tétmeccsen. Csupán 77 nap telt el a 17. születésnapja óta, de a frissen igazolt angol játékos góljával nőtt 2-0-ra az előny az MSV Duisburg ellen a Német Kupában, ezzel Giovanni Reyna és Nuri Sahin rekordjait adta át a múltnak – előbbi 17 évesen és 83 naposan vette be a Werder Bréma kapuját február 4-én – ekkor még aligha hitte, hogy rekordja mindösszesen hét hónapig fog fennállni… Nuri Sahin pedig a Bundesligában állította be a rekordot, 17 évesen és 82 naposan talált be 2005. november 26-án a 2-1-re megnyert találkozón az 1. Nürnberg FC-nek – ezáltal mindkettejük korbeli rekordját sikerült Jude-nak felülmúlnia.

A legfiatalabb duó: A középpályán párosult Reyna-Bellingham duó mindkét tagja 17 éves, ez pedig az első alkalom volt, hogy a klub két ilyen fiatal játékost nevezett egyszerre a kezdőcsapatába.

A leggyorsabb csereként szerzett gól: Marco Reus 56 perc 30 másodpercnél szállt be a küzdelembe és lépett pályára. Az óra 57 perc 2 másodpercet mutatott, mikor a játék folytatódott, és szabadrúgás következett, majd három másodperccel később a labda a hálóban pihent. A klub történetében a csereként leggyorsabban szerzett gól Marco Reus nevéhez fűződik ezzel.