A legfiatalabb koprodukció a Bundesliga történetében

A Borussia Dortmund zsinórban hatodjára nyerte meg az idénynyitó mérkőzését, valamint zsinórbna tizenegyedjére múlta felül a Borussia Mönchengladbachot a bajnokságban. A mérkőzés érdekességei következnek.

Speciális 11: A BVB immáron zsinórban 11. alkalommal győzte le a Mönchengladbach csapatát – ennél hosszabb sorozatot csak a Freiburg ellen tudtak felmutatni, őket 12-szer győzték le egymás után 2010 és 2017 között.

A legfiatalabb koprodukció: 17 éves előkészítő, 17 éves gólszerző: Giovanny Reyna nyitótalálatához Jude Bellingham adta a gólpasszt, ezzel bevonultak a történelemkönyvekbe. Mióta a 90-es években elkezdték rögzíteni az adatokat, nem volt arar példa, hogy két 17 éves játékos egyszerre iratkozzon fel a kanadai táblázatra ugyanazon gólnál.

Formában: Jadon Sancho, a BVB tavalyi házi gólkirálya szintén érintett volt a gólokban – a harmadik gólnál adott gólpasszát megilleti a lehelletfinom jelző, tökéletesen adott labdájából Haaland be tudta állítani a végeredményt.

Dupla: Ez volt az ötödik alkalom, hogy Erling Haaland duplázott egy Bundesliga-bajnokin. Összességében a német élvonalban eddig 15 mgólt jegyzett 16 mérkőzésen. Uwe Seeler az egyetlen játékos, aki nála több gólt tudott jegyezni (16) az első 16 mérkőzésén.

Ígéretes kezdet: Felix Passlack 1.127 nap után játszott tétmeccset a Dortmund mezében. A legutolsó mérkőzését 2017. augusztus 19-én játszotta a Wolfsburg ellen 3-0-ra nyert találkozón, ahol szintén csereként szállt be.

Debütálás: Thomas Meunier és Jude Bellingham első mérkőzését játszotta egyaránt a Bundesligában.

Állandóság: Lucien Favre semmi cserét nem eszközölt azon a csapaton, amelyik csapat Duisburgban diadalmaskodott a Német Kupában, csak és kizárólag Roman Bürki váltotta Marwin Hitzet a kapuban.