“Fantasztikus érzés volt a saját szurkolóink előtt gólt szerezni”

Lucien Favre a változatosságot, Sebastian Kehl az öltözői hangulatot méltatta, míg Mats Hummels a védelem koncentráltságát emelte ki. Na és a gólszerzők? Erling Haaland és Gio Reyna is boldog volt, különösen annak okán, hogy újra szurkolóik előtt találhattak be az ellenfél kapujába. A mérkőzés reakciói következnek.

Lucien Favre: “Szeretek fiatal játékosokkal dolgozni, de természetesen a tapasztaltabbakkal is élmény a munka. A változatosság igazán jó, ezt láthattuk a mai 3-0-ás győzelem során. Mats játszotta előre a labdát, Jadon és Erling pedig pályahossznyit sprinteltek, melynek jutalma egy gyönyörű találat lett. Ez a fajta változatosság remek érzésekkel tölt el. Minden játékosunkra szükség lesz ebben a hosszú idényben. Most még elemeznünk kell a mérkőzést, mielőtt a jövő hétre kezdünk el fókuszálni.”

Sebastian Kehl: “Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel. Mind alig vártuk, hogy elkezdődjön az idény. Hiába csak 9300 néző volt bent, a stadion atmoszférája lenyűgöző volt, és a játékosok is odatették magukat. Nem volt könnyű mérkőzésünk, a Gladbach az első félidőben remek munkát végzett. Kiegyenlített találkozó volt, melynek végén igazán hatékonyak voltunk. Véghez tudtuk vinni a kontratámadásainkat, és megérdemelten nyertünk, nagyon boldogok vagyunk. Igazán lenyűgöző, mennyi fiatal játékos játszott a mi csapatunkban ma. Az öltözői hangulat fantasztikus, ezt láthattuk mind a mérkőzés során, mind a hármas sípszó után. A csapat ma különösen jól muzsikált.”

Mats Hummels: “Ez igazán kiegyenlített mérkőzés volt. A Gladbach az első félidőben tökéletesen játszotta a taktikáját – kevés teret hagytak nekünk, de alig vétettünk hibákat, majd a második félidőben semmit sem adtunk el. Tudjuk, hogy mindig tudunk helyzeteket teremteni előretörve, és lesznek lehetőségeink a gólokra, ezért is vagyunk proaktívak. Briiliáns rajtot vettünk, de még messze vagyunk attól, hogy a létező legjobb formánkat elérjük.”

Giovanni Reyna: “Remekül indult a szezon. Rengeteg fiatal játékosunk van, ami igazán örömteli. Energiahiányunk sincs, de továbbra is keményen kell dolgoznunk, még többet kell fejlődnünk. Öröm volt látni, hogy néhány szurkolónk újra velünk lehetett a helyszínen, ez nekünk, játékosoknak különösen fontos.”

Erling Haaland: “Jó eredményt értünk el. Boldog vagyok, hogy minden kezd visszaterelődni a maga medrébe, különösen a szurkolók jelenlétére gondolok a stadionban. Szinte hihetetlennek hatott, hogy újra itt lehettek – ők támogattak minket, nekünk pedig erre volt szükségünk. Extra löketet adtak nekünk, és fantasztikus érzés gólt szerezni a szemük láttára.”