Sikerül-e zsinórban hetedjére nyerni idegenben?

Negyedik a harmadik ellen. E két csapat az FC Augsburg és a Borussia Dortmund, akik holnap 15:30-kor mérkőznek meg egymással a Bundesliga 2. játéknapján.

Biztató előjelekkel a Dortmund vághat neki a találkozónak, a legutóbbi 18 bajnokijukból ugyanis csak egyetlen egyet veszítettek el az Augsburg ellen, ráadásul 10 alkalommal is legalább három gólig jutottak a Sárga-Feketék – az előző idényben mind az oda-, mind a visszavágón egyaránt 5-5 gólig jutott Favre csapata a bajorok ellen. A védelmet azonban még lehet hangolni, ugyanis az utóbbi 13 egymás elleni bajnokijukon rendre betalált az Augsburg is.

Idegenben sem lehet viszont panasz az egymás elleni mutatók terén, a Dortmund ugyanis 9-ből hat találkozót nyert meg, ami a legjobb arány a Bundesligában jelenleg. Éppen ennek köszönhető az is, hogy a lehetséges 27 pontból mindössze ötöt szedett össze az Augsburg otthon a BVB ellen, ráadásul ha az első két forduló során találkoztak egymással a felek, akkor mindig a Sárga-Feketék diadalmaskodtak. Jadon Sancho számára különösen kellemes ellenfél a kis bajor csapat, négy eddigi meccsén ugyanis öt kanadai pontot ért el ellenük két gólból, és három gólpasszból.

Az FCA együttese az Union Berlint győzte le idegenben a nyitófordulóban, míg a Dortmund másik kedvenc ellenfele, a Mönchengladbach ellen aratott 3-0-ás diadalt a Signal Iduna Parkban. Most fordított pályaválasztás vár az ellenfelekre, ami a Dortmundnak jobban kedvez, lévén az Augsburg a legutóbbi hét hazai bajnokiján nem tudott nyerni, ami széria a klub leghosszabbja e tekintetben. A legutolsó sikerükért februárig kell visszamennünk, elsején akkor 2-1-re győzték le a Bréma csapatát.

A BVB számára kulcskérdés lehet a nyitó gól megszerzése, ugyanis legutóbbi 13 bajnokijából mindet megnyerte, amikor először vezetéshez jutottak. A legutolsó vereség, amely a nyitógól után megesett a csapattal 2019-re datálható, december 20-án a TSG Hoffenheim tudott fordítani, és nyerni 2-1-re. A korábban említett idegenbeli széria Lucien Favre alatt dübörög, holnap akár a hetedik, zsinórban megnyert idegenbeli találkozót is felmutathatja a vesztfáliai együttes.

Sérültek terén a Dortmund áll rosszabbul, a holnapi mérkőzésen sérülés miatt Hazard, Morey, Piszczek, Schmelzer és Zagadou sem játszhat, és Guerreiro, Raschl és Schulz játéka is kérdéses. A túloldalon Lowen és Moravek hiányzik, Sarenren-Bazee játéka pedig bizonytalan.

Hogy folytatódik-e a széria, vagy ezúttal megszakad, egyelőre a jövő zenéje, annyi bizonyos, hogy holnap fél 4 után választ kaphatunk erre a kérdésre.