Marco Reus: “A Bayern ellen mindig presztízskérdés a játék”

Az első kupáért vívott harcig nem kell sokat várnunk: szerda este a Bayern München és a Borussia Dortmund csap össze a Német Szuperkupáért az Allianz Arénában. A tavalyi bajnok és az ezüstérmes 20:30-kor lép pályára.

“Ez ugyan “csak” a Szuperkupa, de a Bayern ellen játszunk, ellenük mindig presztízskérdés a játék. Ezért nem engedjük meg magunknak, hogy akár egy másodpercre is lazítsunk” – mondta a csapatkapitány Marco Reus a mérkőzés előtti napon. Roman Bürki hozzátette: “Szeretnénk jól játszani, és megnyerni az első kupát, ha képesek vagyunk rá.”

A BVB jól kezdte a szezonrajtot, előbb a kupában a Duisburgot, majd a bajnokságban a Mönchengladbachot múlták felül, de a szombati, Augsburg elleni vereség visszarángatta a csapatot a földre. “Ami az utolsó mérkőzésünk illeti, most különösen jó nekünk, hogy négy napra rá játszhatunk, és jelét adhatjuk annak, hogy erőt képviselünk, amivel érdemes számolni. Münchenben remek esélyünk nyílik arra, hogy visszaszerezzük a magabiztosságunk, és pozitív előérzettel vágjunk neki a következő mérkőzéseknek.”

“Háromnaponta meccseink vannak. Ez egy különösen fontos mérkőzés mindenki számára, hogy felvegyük a ritmust, amivel most foglalkoznunk kell.” – tette hozzá Bürki.

Immáron hetedik alkalommal rendezik meg a Szuperkupát a Bayern München és a Borussia Dortmund részvételével az elmúlt 11 év során. A BVB ebből hármat nyert meg, legutóbb épp tavaly, a Signal Iduna Parkban emelhették magasba a trófeát. A Bundesligában azonban nem túl kedvező a helyzet, Münchenből ugyanis évek óta nem sikerült pontot hozni, egy 0-4-es, 0-5-ös és egy 0-6-ös vereség a legutóbbi mérleg. Marco Reus ennek kapcsán kiemelte: “Nem kell beszélnünk ezekről az eredményekről, ezt nem kívánjuk megismételni. Más kell legyen a testbeszédünk, kombinatívnak kell lennünk, sokkal szenvedélyesebben kell játszanunk, majd nyugodtnak kell maradnunk akkor, amikor visszaszorítanak épp minket. Bíznunk kell magunkban ekkor is, és akkor is, mikor a labdával a Bayern kapuja előtt játszunk.”

A Bayern szintén elveszítette hétvégi bajnokiját (4-1-re a Hoffenheim otthonában), előtte a Schalkét söpörték le egy 8-0-ás sikerrel. A két mérkőzés között épp Budapesten jártak a bajorok, ahol a Sevillával megmérkőzve elhódították az európai Szuperkupát. A csapatkapitány méltatta is ennek kapcsán ellenfelüket: “Nagyon, nagyon jók. Ha megnyered a Bajnokok Ligáját, ráadásul úgy, ahogy ők tették, az lenyűgöző. Mi Európa legjobb csapata ellen fogunk játszani – ez a mérkőzés pedig jó mutató lesz arra, hol is tartunk jelenleg.”

“Úgy gondolom, mindkét csapat erősen tud kiállni. Egy cím elnyerése a tét, és régóta nagy presztizsű ez a párharc is a kupáért. Senki sem szeretné vesztesen elhagyni a pályát, így a magunk részünkről mindent megteszünk, amit kell holnap, hogy nyerhessünk.” – zárta sorait a kapitány, mely szavakban mi is bízunk. Holnap 20:30-kor kezdetét veszi a mérkőzés, melynek végén reméljük, hogy a Sárga-Feketék emelhetik magasba a trófeát.