“… egészen közel voltunk” – a mérkőzés reakciói

Elégedetlenség az eredmény kapcsán, önkritikusság, de nem csalódott a teljesítmény miatt. Ez a hangulat jellemezte a BVB csapatát a 3-2-re elveszített Szuperkupa-döntőt követően. “A végét nézhetjük úgy is, hogy egy góllal kevesebbet szereztünk, vagy eggyel többet kaptunk, mint kellett volna” – mondta Hitz, míg Erling Haaland úgy fogalmazott, kijött a legfontosabb különbség a világ jelenlegi legjobb csapata, a Bayern München és a Dortmund között. A mérkőzés reakciói következnek.

Lucien Favre: “Mi is megnyerhettük volna akár ezt a találkozót, megvolt az esélyünk, hogy mi vezessünk 3-2-re. Jól csináltunk sok dolgot, megfelelően nyomtunk, a labdát is meg tudtuk szerezni, és számos gólszerzési lehetőséget teremtettünk meg. Ez a része jól működött.”

Erling Haaland: “Megnyerhettük volna a mérkőzést. Most, a mérkőzés után ez természetesen nem jó érzés, mivel elég közel voltunk a sikerhez. Számomra ez jelenti a nagy különbséget a világ legjobb csapata, a Bayern München és köztünk – ők kihasználják a legtöbb helyzetüket, és meg is nyerik ezeket a találkozókat. Szereztem ugyan gólt, de még egyet hozzá kellett volna tenni. A legtöbb kapus valószínűleg nem fogja ki azt a helyzetemet, de Manuel Neuer képes volt rá. Továbbra is emelt fővel kell kiálljunk, és játszanunk a játékunkat, ez különösen fontos lesz az elkövetkező hetekben.”

Marwin Hitz: “Ez igazán remek mérkőzés volt. Visszanézve a gólokat azt kell mondjam, hogy a Bayernnek volt egy kis szerencséje. 2-0-ás hátrányba kerültünk, és megpróbáltuk játszani a játékunkat. A végét nézhetjük úgy is, hogy egy góllal kevesebbet szereztünk, vagy eggyel többet kaptunk, mint kellett volna. Hogy ez az eredmény megérdemelt volt-e, vagy sem, azt nehéz megmondani, ami viszont bizonyos, hogy nem lehetünk elégedettek ezzel az eredménnyel. A végén a Bayern kissé szerencsés volt a győztes találattal, és ez frusztrált minket. Amit magunkkal tudunk vinni erről a mérkőzésről az az, hogy tudunk jól játszani, de túl sok gólt is kapunk. Az első egy kontrából érkezett, miután előtte még rögzített helyzetből mi támadtunk. Ilyen módon nem inoghat meg a védelmünk, ennél erősebbnek kell lennünk a visszazárásban.

Julian Brandt: “Összességében nézve a játék képét kissé csalódást keltő eredmény ez a számunkra. Volt néhány jó helyzetünk arra, hogy átvegyük a vezetést a második félidőben. A mérkőzés végéhez érve azonban kiderült, a Bayern erősségeinek egyike az, hogy ki tudják hozni a maximumot a helyzeteikből. Ráadásként az is említhető, hogy ellenük játszva nem adódik túl sok nyílt gólszerzési helyzet, így a meglévőkből kell kihozni a legtöbbet. Nekünk most meg kell győződnünk arról, hogy elég erősek vagyunk-e ahhoz, hogy ezt megtegyük. Nyomás alá akartuk helyezni őket, és összességében remek munkát végeztünk. Hátrányból is vissza tudtunk jönni, és arra is volt esélyünk, hogy csavarjunk egyet a történteken, és vezetést szerezzünk. Tőlünk ez most jó teljesítmény volt, erre építkezhetünk.”