Ragaszkodtunk a feladatunkhoz, a félidőben pedig a tempót is növeltük

Marco Reus, Emre Can és Lucien Favre állt mikrofon mögé, és nyilatkozott az SC Freiburg elleni 4-0-ás győzelmet követően.

Marco Reus: “Voltak problémáink az első 25 percben, és nem sikerült valódi gólhelyzeteket teremtenünk. Nem volt könnyű a helyzetünk így, hogy szerdán is játszottunk, majd három napra rá szintén a gyepen találtuk magunkat, ilyenkor szükség van egy kis időre, hogy visszarázódjunk a sodrásba. A legfontosabb az volt, hogy ragaszkodtunk a feladatunkhoz, a félidőben pedig a tempót is növeltük. Erling a csatárunk, és ő különösen hatékony a kapu előtt. A játékán azt látjuk, hogy ugyanúgy játszik, ahogy az edzéseken. Profi, és mindig remek hangulatban van, erre pedig nagy szükségünk van a pályán. Most két hét szünet következik, utána viszont gyors egymásutánban lesznek mérkőzéseink. A magam részéről ezt várom, hogy visszarázódhassak majd a ritmusba, ezért remélem, hogy hamarosan 100%-os formába lendülök újra.”

Emre Can: “Két vereség után végre ma jól játszottunk, különösen az első 30 percet tudnám kiemelni. Nagyon fontos volt, hogy türelmesek tudtunk maradni. Hihetetlen magas kvalitás van ebben a csapatban, és ezt ma látni is lehetett. Egészen a mai napig szögletből nem szereztünk gólt. A mérkőzést megelőzően jó érzés fogott el, és örülök, hogy tudtam a csapatnak góllal segíteni. Láttam a felém érkező labdát, és a futásiránynak megfelelően akartam kapura fejelni – szerencsére ez jól is működött.”

Lucien Favre: “Erősen nyomtak, keménnyé tették a dolgunkat, nehéz volt a labdát birtokolni. A dolgok 25 perc játék után vettek fordulatot – képesek voltunk jobban játszani, és rengeteg esélyünk is volt az első félidőben. A második gól két perccel a második félidő kezdete után esett, így az időzítés tökéletes volt, ez adott a csapatnak még nagyobb önbizalmat, ezáltal a vége egy tiszta és megérdemelt győzelem lett.”