Reyna történelmet írt a Bundesligában

A Borussia Dortmund fél órán keresztül nem tudta feltörni a Freiburg védelmét, akik jól zártak, de a vezetés megszerzését követően a BVB megérdemelt, 4-0-ás győzelemmel zárt, ahol a különbség sem indokolatlan a 16:6-os kapuralövési arányt figyelembe véve. A mérkőzés érdekességei következnek.

Stabil lábakon: A Borussia Dortmund 58%-át nyerte meg párharcainak. Mats Hummels volt a legerősebb játékos a pályán, aki 74%-os mutatót ért el egyénileg ebben.

Gólpremier: Felix Passlack 18. bajnokiján szerezte meg első gólját a Bundesligában. Korábbról ő tartotta a legfiatalabb német Bajnokok Ligája gólszerzőjének titulusát, aki 18 évesen és 177 naposan 2016. november 22-én a Legia Varsónak talált be a 8-4-re megnyert, őrült mérkőzésen.

Győztes: Giovanni Reyna öt lövésben volt érintett, az első három gólt ő készítette elő, és párharcai 70%-át megnyerte – ez kifejezetten erős mutató egy támadójátékostól!

Történelmi: Az 1992-es adatgyűjtés óta Giovanni Reyna az első olyan 17 éves játékos, aki egy Bundesliga-bajnokin három gólpasszt ad, és Marco Reus óta szintén ő az első a Dortmundban, aki egy meccsen képes ennyi gólpasszal besegíteni (Reus 2016 decemberében triplázott így).

Második dupla: Erling Haaland két góllal járult hozzá a második hazai győzelemhez az idei szezonban. 18 bajnokijából ez volt a hatodik alkalom, hogy legalább két gólt szerzett egy mérkőzésen, összességében 17 gólnál tart.

Harmadik: Emre Can idei elsó gólját szerezte, de ez volt a harmadik találata a januári, Dortmundhoz való csatlakozás óta. Legutoljára 2013 októberében szerzett fejjel gólt, akkor még a Leverkusen színeiben.

Jó ómen: A Sárga-Feketék a 2020-as naptári évben minden meccsüket megnyerték akkor, amikor a félidőben vezettek.