Van miért visszavágni a Hoffenheimnek

Az elmúlt időszakban a Borussia Dortmund mumusává vált a sinsheimi gárda, az utolsó randevú alkalmával pedig egyenesen földbe is döngölte a fekete-sárgákat. Itt az idő kiköszörülni a csorbát.

Bátran kijelenthetjük, rangadó vár a Borussia Dortmundra szombat délután, amivel egyúttal egy hét mérkőzésből álló erőltetett menet is kezdetét veszi. Lucien Favre fiai a következő három hétben hét mérkőzést játszanak le a novemberi válogatott szünet előtt, jövő héten már a Bajnokok Ligája küzdelmei is elkezdődnek.

Előbb viszont hazai porondon kell helyt állni, ami azért sem lesz könnyű, mert több tényező is nehezítette a csapat felkészülését. Egyrészt a válogatott meccsek miatt nagyon rövid ideje maradt a BVB-nek felkészülnie a sinsheimi látogatásra, másrészt a koronavírus-járvány sem kímélte a csapatot: Manuel Akanjinak pozitív lett a tesztje, így a svájci bekk kényszerű karanténban várja, hogy visszatérhessen.

Ez van, ezt kell szeretni

Néhány válogatott játékos csupán csütörtökön tért vissza Dortmundba, de Michael Zorc sportigazgató úgy fogalmazott, ezt most el kell fogadniuk, bármennyire is nehéz a szituáció.

“A mesternek sokat kell majd improvizálnia, hiszen sosem tudhatod, hogy melyik játékos bevethető, de nem panaszkodhatunk folyamatosan. Úgy fogadjuk el a helyzetet, ahogy van”

– szögezte le Zorc.

Ami a hiányzókat illeti, a már említett Akanjin túl továbbra sem épült fel sérüléséből Thorgan Hazard, bár a futó edzéseket már elkezdte. Ugyancsak a maródiak listáját combosítja Dan-Axel Zagadou és Nico Schulz is. Mateu Morey a válogatott szünet alatt ugyan elkezdte az edzéseket, de egy fertőzés ismét partvonalon kívülre szorította, de az elmúlt két napban ismét a csapattal tréningezett, így akár a kispadra is leülhet.

Hét éve nem nyertünk a Hoffenheim vendégeként

Mint azt már említettük, a Hoffenheim valóságos mumusává vált a Dortmundnak az elmúlt időszakban, a Borussia legutóbbi hét mérkőzésén képtelen volt legyőzni a sinsheimi alakulatot idegenben, két vereség mellett öt döntetlen a mérleg.

“Ezek mindig nagyon nehéz mérkőzések számunkra”

– tette hozzá Lucien Favre, s valóban.

Az előző idényben a Hoffenheim oda-vissza legyőzte a fekete-sárgákat, hazai pályán 2-1-re, a Signal Iduna Parkban pedig az utolsó fordulóban demoralizáló módon, Kramaric mesternégyesével 4-0-ra diadalmaskodott, így lenne miért revánsot vennie a Dortmundnak. Az azt megelőző szezonban két döntetlen született a csapatok csörtéin, az örökmérleg pedig alig lehetne kiegyenlítettebb: nyolc BVB siker, hét sinsheimi győzelem és kilenc döntetlen.

A Hoffenheim egyébként remek formában kezdte az idényt az újonnan kinevezett Sebastian Hoeness irányításával, idegenben legyőzték a Kölnt, majd hazai pályán a Bayern München szenzációs veretlenségi sorozatát adták át a múltnak, de legutóbb némileg meglepő vereséget szenvedtek a Frankfurt otthonában.

Hogy a Dortmund mennyire nem nyerni jár a Hoffenheim otthonába, jól mutatja a következő adat: legutóbb 2012. december 16-án diadalmaskodott idegenben a gárda Sinsheimben, akkor Mario Götze, Kevin Grosskreutz és Robert Lewandowski találataival 3-1-re tudott nyerni a csapat.