Esélyből nem volt hiány, de a Sárga-Feketék tudták azt megragadni

Nyolc éven belül először sikerült a Borussia Dortmundnak idegenben nyernie a Hoffenheim ellen, így az idei szezonban négyből három mérkőzést nyert meg Lucien Favre csapata. A győztes gólt Marco Reus szerezte a 76. percben.

Mindkét oldalon hibákkal tarkított volt a játék, ami részben betudható volt a frissen rakott fűnek is. Számos lyuk keletkezett már a félidő végéig is a gyepen, ami megnehezítette a csapatoknak a játéktempó felvételét.

A Hoffenheim magára húzta a vendégeket ugyan, de nem találtak maguknak utat az első fél órában. Egyetlen kivételt jelentett, mikor Passlack megtalálta labdájával Reynát, akit azonban hat méterre a kaputól a legfontosabb pillanatban megállítottak. A TSG viszont jól kezdett, és Gacinovic révén két tiszta helyzetük is adódott: először Skov keresztlabdáját lőhette el a 4. percben, majd Hitzhez lőtt túl közel a 19. percben.

A BVB ekkor emberhátrányban játszott, ugyanis Piszczek arcát Posch karja eltalálta egy ütközésnél a 15. percben rúgott szöglet során, és nem tudta folytatni a játékot. A helyére Delaney érkezett a 20. percben, ezzel egyidejűleg Can vonult át a hármas védősor bal oldalára jobbról.

A Sárga-Feketék az első játékrész utolsó harmadában tudták csak felvenni passzolási ritmusukat. Sancho a 30. percben őrizetlenül lőhetett, de széles volt a labdája, másodpercekkel később pedig a lest is beintették, ami a TV-felvételekből nem látszott annyira egyértelműnek, majd őt Reyna követte a kísérletezéssel. A 17 éves játékos előretört egy kontratámadás során, és be akarta ívelni a kapu előterébe a labdát, de Posch bátor becsúszással meg tudta akadályozni, viszont a labda újfent az amerikai játékos elé került, aki ezúttal lövéssel próbálkozott – hiába sikerült Baumannt átejtenie, Skov képes volt még a tisztázásra. Meunier a 37. percben Brandt szögletét fejelhette kapura, és Rudy három perccel később 12 méterről próbálkozott, de hiába kísérleteztek, az eredmény nem módosult, 0-0-val vonultak félidőre a felek.

Egy órája tartott a játék, mikor Reus és Haaland váltotta Sanchót és Brandtot, a csere következtében pedig a Sárga-Feketék még nagyobb elánnal vetették bele magukat a küzdelembe. Úgy látszott, hogy jobban sikerült a vendégeknek alkalmazkodniuk a megváltozott pályakörülményekhez, viszont a hazaiak stabilan védekeztek, és keményen küzdöttek. Reus a 74. percben egy távoli lövéssel dolgoztatta meg Baumannt, amit bravúrral hárított a hálóőr, másodpercekkel később azonban a BVB megszerezte a megérdemelt vezetést. Haaland felé fejjel passzolt labda érkezett, amit remekül vett le és tört kapura Reus-szal egyetemben, majd a kifutó Baumann előtt passzolt be a csapatkapitánynak, aki az üres kapuba juttatta így a játékszert. Rá egy percre kis híján a norvég csatár is gólt szerzett, a csereként beállt Guerreiro labdájával azonban elvétette a kaput.

A mérkőzésnek izgalmas véget adott Hitz mentése a 82. percben Baumgartnerrel szemben, majd a következő percben fordulásból Haaland lőtt kapufát. Guerrero a 84. percben túl szélesen lőtt, így mellément kísérlete, majd a portugál labdáját Reyna nem tudta gólra váltani a következő támadásnál. Guerreiro helyzetek sorát alakította ki, és Reus kis híján közel járt a duplához, de a 89. percben elhibázott kísérlete azt jelentette, hogy egy gólos marad – ez viszont éppen a győzelmet jelentő találat volt.

A mérkőzés videós összefoglalója: