“Különleges dolog, hogy ilyen játékosaink vannak…” – a mérkőzés reakciói

A Hoffenheim elleni győzelmet követően a sportigazgató Michael Zorc, a győztest gólt szerző kapitány Marco Reus és Felix Passlack értékelték a mérkőzést.

Michael Zorc: “Igazán megérdemelten győztünk. Az első játékrészben sérülés miatt kényszerültünk cserére, újabb védekező játékost veszítettünk el. Ezt követően lépett pályára Thomas Delaney, aki a védelem közepén játszott, és kimagaslóan teljesített ebben a szerepkörben. Haaland és Reus érkezése tovább erősítette a támadásainkat, és gólszerzési lehetőségek sorát tudtuk teremteni. Hamarabb kellett volna lezárnunk a találkozót, de összességében remek munkát végeztünk. Annak fényében különösen elégedett vagyok, hogy nem mostanában nyertünk mérkőzést az otthonukban.”

Marco Reus: “Rendkívül sokat számít, hogy miénk volt a döntő gól. Már az elején világossá vált, hogy az a csapat, amelyik vezetést szerez, jó eséllyel meg is nyerheti azzal a találkozót. Az elmúlt években mindig szenvedtünk itt idegenben, ez egy nyitott mérkőzés minden alkalommal. A második félidőben még több lehetőséget teremtettünk magunknak. Jobban támadtunk, és mögéjük is tudtunk kerülni. Három pontért ment a küzdelem, és ez szerencsére nálunk landolt. A Hoffenheim erős otthon, jó a rendszerük, amiben játszanak, és ma sem volt könnyebb dolgunk, mint ahogy az elmúlt években.”

Felix Passlack: “Igazán megérdemelt győzelem volt, sok gólszerzési lehetőségünk volt, és többet is tettünk bele a mérkőzésbe. A meccs végén akár nagyobb arányú különbség is lehetett volna. A mai kezdőcsapatunk bizonyítékként szolgált arra, hogy mennyi kvalitás van ebben a keretben. Itt mindenki a Borussia Dortmundért küzd, és a klubért akar játszani – és az is különleges dolog, hogy ilyen minőségű játékosok állnak rendelkezésre a padon is. Nagyon keményen dolgoztam a nyáron, illetve a koronavírus miatti szünet alatt egy specialista segítségével fejlődtem, és örömmel tölt el, hogy ez most kifizetődik. Ami a legfontosabb, hogy minden játékosunk fittsége meglegyen, folytassuk tovább a munkát, és mindenki ragadja meg a lehetőségeit a pályán.”