Reus csereként beszállva is az ellenfelek réme

A Borussia Dortmund a válogatott szünet után győzelemmel tért vissza, Favre cseréi kifizetődtek. Mindkét félidőben többet lőőttünk kapura (5-4 majd 10-4), a BVB több passzal jelentkezett, párharcai 57-át nyerte meg, és a labdabirtoklásban is 55%-os mutatóval zárt a csapat. A mérkőzés érdekességei következnek.

Kilenc pont, négy mérkőzés: A Dortmund megszerezte első pontjait idegenben, és immáron 9 pontja van a csapatnak négy mérkőzésen – ez pontosan ugyanannyi, mint amennyi tavaly volt a csapatnak az idény ezen szakaszában.

Előkészítő: Erling Haaland nem csak gólokat szerez: a csatár a Dortmund előző két találatát maga készítette elő, előbb a Freiburg ellen Felix Passlacknak, majd Marco Reusnak a nyitó, egyben győztes gólt ő biztosította a Hoffenheim ellen.

Szupercsere: Marco Reus csereként beállva is igazi fenyegetést jelent. 128. bajnoki találatát szerezte, és ez volt az első 2014 márciusa után, amit csereként szerzett, akkor a Hannover ellen talált be, melyet 3-0-ra nyert a csapat.

Örökzöld: Lukasz Piszczeknek ugyan kevés játékperc jutott sérülése okán, de azzal, hogy pályára lépett idén a bajnokságban, a lengyel védő immáron 14. egymást követő bajnoki idényében játszott a Bundesligában.

Friss lábak: Mo Dahoud, Julian Brandt és Felix Passlack az idei bajnoki kiírásban először volt a kezdőcsapat tagja. Passlack ráadásul 3 éve volt utoljára kezdő, ráadásul akkor a Hoffenheim színeiben, mely együttest kölcsönjátékosként erősítette (akkor a Mainzot győzték le 3-2-re).