Gólok és szórakozás – a visszatérő Arminiával “tartományi rangadó” következik

A 2008/09-es szezon után újra mérkőzést játszhat a Borussia Dortmund az Arminia Bielefelddel – az “Alm” elleni mérkőzés délután 15:30-kor veszi kezdetét.

A frissen feljutott együttes még keresi helyét a ligában, legutóbbi három mérkőzését egyaránt elvesztette, igaz, hozzátartozik, hogy a Bréma és a Wolfsburg otthonában, valamint a München ellen szenvedett vereséget az észak-rajna–vesztfáliai együttes. A lőtt és kapott gólok tekintetében nem magaslik ki Neuhaus együttese, négy szerzett góljuk a ligaátlag alatt van (8), míg nyolc kapott góluk eléri a ligaátlagot. A 2008/09-es idényben szerepelt a csapat utoljára a Bundesligában, akkor utolsóként estek ki a ligából, 29 rúgott góljuk és 56 kapott góljuk arányait tekintve az idei eddigi teljesítményükhöz hasonlít.

A Dortmund legutóbbi három meccsét megnyerte, és nincs csapat a bajnokságban, amelyik többet nyert volna a Sárga-Feketéknél (5/4). Az idegenbeli teljesítménye is erős az együttesnek, a tavalyi idényt is beleszámolva legutóbbi nyolc idegenbeli bajnoki mérkőzéséből hetet nyert meg Favre legénysége.

A Dortmund épp az Arminia ellen tartja legnagyobb arányú győzelmét, ráadásul kis híján évfordulóra esett a találkozó: november 6-án lesz 38 éve, hogy a Borussia 11-1-re győzte le az Arminia Bielefeldet 1982-ben. Ez a találkozó benne van az öt legnagyobb gólszámot hozó Bundesliga-bajnokijaiban, és azóta soha nem született 12 gól egyetlen bajnokin sem a német élvonalban. Kissé talán meglepő lehet, hogy az Arminia ellen legutóbbi 16 idegenbeli mérkőzéséből mindösszesen egyet nyert meg a Dortmund: 1999 októberében 2-0-ás győzelmet arattunk Billy Reina és Lars Ricken góljaival.

Az erőviszonyok ugyan változtak azóta a két együttes között, de ha úgy vesszük, rangadóra készülnek a felek, így a két együttes között nem valószínű, hogy egy átlagos hétvégi bajnoki mérkőzés várható. A mérkőzésen a mi oldalunkról Schmelzer, Zagadou és Can fog hiányozni sérülés / betegség miatt, míg a hazaiak részéről Soukou és Voglsammer nem lép pályára a SchücoArena-ban, Brunner játéka pedig kérdéses.

A csapatnak a hétközi győzelem után a bajnokira sem lehet más a célja, mint a három pont bezsebelése, különösen most, hogy a következő héten komoly kihívások előtt fog állni Favre együttese: előbb a Brugge a BL-ben, majd a Bayern a bajnokságban lesz a soron következő két ellenfél.

A várható kezdőcsapatok: