Hummels 2010 után először duplázott

A labdabirtoklás (69%), lövésarány (21-5) és szögletek (12-0) statisztikája mind alátámasztja a Dortmund dominanciáját. Az elején minimális küzdelemre szükség volt még, de egy rögzített helyzet elég volt ahhoz, hogy feltörjék a védelmet. Az 1992-es adatgyűjtés óta az Arminia Bielefeld soha nem mutatott fel olyan kevés kapuralövést hazai bajnokin, mint a tegnapi találkozón. A mérkőzés érdekességei következnek.

Dupla: Mats Hummels Bundesliga-karrierjének második dupláját jegyezte – az első közel 11 éve, 2010 januárjában született a Köln otthonában.

Levegőspecialista: Hummels legutóbbi 11 bajnoki góljából 9-et fejjel szerzett. 2011 tavasza után ez az első alkalom, hogy egymást követő mérkőzéseken betalált az élvonalban, ráadásul ez a duplája már most több, mint az elmúlt négy szezonbeli teljesítménye – ott minden idényben egy találatig jutott el a védő a teljes kiírás során.

Győzelmi széria a nagyok előtt: A Sárga-Feketék zsinórban négy bajnoki győzelemnek tartanak, és jó formának örvendenek a jövő szombati, Bayern elleni csúcstalálkozó előtt.

Az “Alm” átok vége: 1999 után újfent meccset tudott nyerni a Borussia Dortmund az Arminia Bielefeld otthonában – a kettő között hét idegenbeli vereség született.

Leghosszabb kapott gól nélküli széria: Első alkalommal az elmúlt három évben (egyúttal Lucien Favre vezetése alatt) fordul elő az, hogy kapott gól nélkül hoz le a BVB négy egymást követő mérkőzést.

Bellingham a rivaldafényben: Jude Bellingham ért legtöbbször a labdához (122), 55%-át nyerte a párharcainak, és hét lövésben is érintett volt (3-at maga vállalt, 4-et lekészített) – a fiatal brit tehát (Julian Brandtot leszámítva) mindenkinél többször próbálkozott.

A top 10-ben: Lukasz Piszczek 323. alkalommal lépett pályára a Bundesligában, amivel a top 10-be került az öröklistán a legtöbbet pályára lépők között.

Szorgos nap az irodában: Ortega, az Arminia kapusa többet ért a labdához, mint bárki más a csapatából (54), és kozmetikázta az eredményt nyolc védéssel.