Hummels duplájával nyúlik tovább a BVB sorozata

A Borussia Dortmund ötödik (és zsinórban negyedik) győzelmét aratta a bajnoki idényben az Arminia Bielefeld legyőzésével a hatodik játéknapon – az újonc otthonában 2-0-ra nyert Favre együttese.

A Sárga-Feketék már az első perctől fogva megiramodtak, és bezárták az Arminia játékosait a saját térfelükre. A hatodik percben járva érkezett a vendégek első ígéretes helyzete, Ortega azonban Delaney megpattanó lövését szögletre tudta menteni.

Az első 45 percben történt akciók kis híján mind egy térfélen történtek – a BVB 81%-os labdabirtoklással bírt! -, a tempó viszont nem volt elég nagy ahhoz, hogy területeket nyerjenek, és a büntetőterület környékére elfogyott kissé a lendület. Ugyan jóval több lövése volt Favre csapatának (10-2), alig volt közülük néhány igazán veszélyes helyzet. Reus 16 méterről tette próbára Ortegát, az egyenesen érkező labda egyenesen középre érkezett. A 41. percben a Dortmund 433 passzának egyike veszélyes helyzetet hozott, de Akanji túl szélesen lőtte a Bellinghamtől kapott labdát.

A második félidőben a Dortmund még erősebben ostromozta a hazaiakat azért, hogy védelmük mögé jusson, és nem hagyta levegőhöz jutni a csapatot. Az 53. percben Sancho szögletet harcolt ki, amely mindenki feje felett elszállva Hummels térdére érkezett, aki a kapuba juttatta a játékszert. A vezetés abszolút megérdemelt volt, a mérkőzés ezen pillanatában 15-2 volt a kapura lövések aránya.

Brandt alakított ki hatalmas lehetőséget az előny megduplázására mikor egy kontra során ahelyett, hogy maga törjön kapura, Sancho passzát juttatta vissza középre, de labdája elakadt egy védőben. Később egy jól csúsztatott labdával Delaney-t indította meg, akinek lövése Hoorn által a kapufára lett kitolva a 69. percben.

Két perccel később azonban megszületett a várt második gól is: Bellingham játszotta meg Reus-t, a csapatkapitány beívelése középre pedig megtalálta Hummelst, aki a bal alsó sarokba bólintva szerezte meg második találatát. Az egyetlen negatívum a mérkőzésen szintén Hummels-hez köthető, akit sérülés miatt kellett lecserélni 5 perccel a vége előtt, és az eredmény nem változott, így megérdemelt, 2-0-ás győzelemmel őrzi tovább jó szériáját a BVB.

A mérkőzés összefoglalója: