“… ez csak akkor sikerülhet, ha össze tudunk dolgozni” – a mérkőzés reakciói

“Két héttel ezelőtt erősen kritizálnunk kellett a csapatot, ma viszont minden dicséretet megérdemelnek” – mondta Sebastian Kehl a Brugge elleni találkozót követően, aki mellett Lucien Favre, Thorgan Hazard és Manuel Akanji is nyilatkozott. A mérkőzés reakciói következnek.

Lucien Favre: “Nagyon jól kezdtünk, az elejétől fogva megmutattuk, hogy nyerni akarunk – ez csak akkor sikerülhet, ha össze tudunk dolgozni. Az egész csapatnak ki kellett vennie a részét a védekezésből, és ezt remekül csináltuk. Axel Witsel játszott Manuel Akanji mellett ma, ez volt a legjobb megoldásunk. Axel nagyon okosan játszott, büszke vagyok a teljesítményére. Rómmában túl sokat hibáztunk – de ez már a múlt. Immáron mi vagyunk a csoport élén.”

Sebastian Kehl: “Két héttel ezelőtt erősen kritizálnunk kellett a csapatot, ma viszont minden dicséretet megérdemelnek. Egy nagyon, nagyon jó teljesítménnyel rukkoltunk elő, különösen az első félidőben. Nagyon jól éreztük magunkat a pályán, és újabb kapott gól nélküli találkozóval zártunk. Ez rengeteg stabilitást ad nekünk, és ennek köszönhetően a csoport élére ugrottunk. Ma labdával és anélkül is nagyon jól játszottunk. A nagy nyomás segítette a játékunkat, és a korai gólok is megalapozták a mérkőzést. Látható volt a kvalitásunk, de ez az egész csapat együttes munkájának érdeme volt. A két középhátvédünk remek mérkőzésen van túl, rengeteg játékosunknak jár a dicséret. Ez segített most nekünk, de már a szombatra koncentrálunk.”

Manuel Akanji: “A támadószekcióban mindig megvan az a kvalitás, ami a gólszerzéshez szükséges, és szerencsére ez ma hamar érvényesült. Kihasználtuk a lehetőségeinket, így az elején gyorsan letisztázódott, mi lesz a mérkőzés kimenetele. A második félidő ugyan nem volt ilyen látványos, de fontosnak tartottuk, hogy ne kapjunk gólt. A Bajnokok Ligájában soha nem lehet 70-80%-os teljesítményt nyújtani, mindig a maximumot kell adni. Jók voltunk a párharcokban, jól építettük fel a támadásainkat, remekül használtuk ki a területeinket. Dicséretem kívánom tolmácsolni a csapat felé – remekül teljesítettünk.”

Thorgan Hazard: “Az első félidő kiváló volt. Sok lehetőségünk volt, és három gólt is szereztünk. Való igaz, a második félidőben teljesíthettünk volna jobban, de így is 3-0-ra nyertünk, és átvettük az első helyet a csoportban – így is kell folytatnunk. Belgaként számomra különleges érzés gólt lőni Belgiumban, boldog vagyok, hogy jól ment ma a játék. A másik végéről megközelítve remekül tudtunk együtt védekezni, a hátsó négyesünk és a kapusunk is nagyon jól teljesített. Mats sérült, de Axel és Manu briliáns volt együtt. Mindenki segíti a másikat, és a csapatérdek vezérel – az edzőnk pedig imádja ezt.”