Győzelmével a csoport élére ugrott a Dortmund

A Borussia Dortmund magabiztosan halad a Bajnokok Ligájának egyenes kieséses szakasza felé, miután újabb három pontot szereztek a csoportkör harmadik játéknapján. A Sárga-Feketék idegenben győzték le 3-0-ra a Club Brugge együttesét, amivel az élre álltak.

A Dortmund az első fél órában néhány veszélyes pillanatot átélt ugyan, de Akanji remekül kezelte a problémákat, és remekül helyreigazított néhány botlást, igaz, ezen felül is volt két-három meredek helyzet. Az ötödik percben Hazard blokkolta Lang lövését fektében, majd húsz percre rá Vormer 14 méterről tett kísérleténél Bürki teljesített jól. A csapat így megúszott némi kellemetlenséget, ehhez kellett a játékosok megfelelő reakciója, és némi szerencse is.

Támadásban a Dortmund játéka ínyencfalat volt a szemeknek. A Bruggeből ki lett harcolva a labdák eladása, és egy ilyen pillanat következett be a 14. percben, mikor Delaney beívelését Mignolet ütötte ki, és bár Meunier nem tudott beleérni a labdába, Hazard megoldotta a problémát, így válogatott csapattársát mattolva megszerezte a vendégek első találatát.

Csupán négy perc telt el, mikor Haaland labdát szerzett a hátvéd Kossounou-tól a bal oldalon, majd szélről betörve kiharcolt egy szögletet. A Reyna által beadott labdá Witsel fejelte tovább Haaland felé, aki szintén kapura bólított – bár a kapus ezt még védeni tudta, a visszaérkező labdát a norvég csatár bepöckölte a kapuba, így hamar két gólra duzzadt az előny.

A harmadik gól szinte tökéletesre sikerült: Dahoud adott egy rendkívül szemfülest passzt a védők között Meuniernek, aki tökéletes ütemben adta be a labdát az érkező Haalandnak, a 20 éves titán pedig a 32. percben közelről lőtte meg második találatát. A Dortmund így 3-0-ás előnnyel vonult félidőre, igaz, a lövések aránya szorosabb volt, 7-6 volt a Sárga-Feketék javára.

A második félidőre sem lanyhult a Dortmund támadókedve, és kontrollálta a meccset. Igaz az első gólszerzési lehetőség a Brugge előtt adódott az 55. percben, de Bürki akkor Dennis-t, 10 perccel később Vormert állította meg. Favre 20 perccel a vége előtt két friss játékost küldött fel Reus és Bellingham személyében, majd később Passlack, Reinier és Morey (utóbbi debütálása volt egyben) is beszállt a záró percekben, és bár gól nem született, a Dortmund formája kitartott, magabiztos győzelemmel hangolódtak a hétvégi Der Klassikerre.

A mérkőzés videós összefoglalója: