Senki nem jutott el olyan gyorsan 14 gólig, mint Erling Haaland

Lionel Messi? Nem. Cristiano Ronaldo? Nem. Erling Haaland az első játékos az UEFA Bajnokok Ligája történelmében, aki 11 mérkőzést követően már 14 gólnál jár a sorozatban. A mérkőzés érdekességei következnek.

Kapott gól nélkül: A Borussia Dortmund zsinórban negyedjére állította meg ellenfeleit a gólszerzésben, és legutóbbi hét meccséből hat alkalommal nem kapitulált a védelem.

Haaland sorozata: A 20 éves csatár zsinórban negyedik meccsén is bevette aktuális ellenfele kapuját, így tíz mérkőzésen tíz gólt jegyez idén a norvég játékos, és 11. BL-meccsén megszerezte 13. és 14. találatát is – ennél gyorsabban senki nem érte el ezt a számot az elitsorozatban.

Witsel rutinja: Axel Witsel 103. BL-mérkőzését nem a megszokott posztján játszotta, de így is 92%-ban sikeresen passzolt, és 75%-ban nyerte párharcait – senki nem is tudott ennél jobb mutatókat produkálni a pályán.

Morey debütálása: A Bundesligában hat mérkőzésnyi rutinnal a háta mögött a 20 éves Mateu Morey először lépett pályára a Bajnokok Ligájában.

Szöglet, gól: A negyedik alkalommal az idei szezonban, és negyedik alkalommal az elmúlt 10 napban egy szöglet vezetett a Dortmund góljához (kétszer a Schalke ellen, egyszer a Bielefeld ellen is hasonlóan született találat).

Belgium – egy boldog vadászmező: A Borussia Dortmund legutóbbi négy idegenbeli mérkőzését úgy nyerte meg Belgiumban, hogy gólt sem kapott: 2004-ben a Genk ellen 1-0, 2014-ben az Anderlecht ellen 3-0, és a Brugge ellen 2018-ban és 2020-ban 1-0-ás, valamint 3-0-ás siker született.

Erős széria: Legutóbbi 10 BL-meccséből 6 alkalommal győztesen hagyta el a pályát a BVB.