3-2-re a Bayern nyerte a fordulatos Der Klassikert

A Borussia Dortmund 3-2-es vereséget (1-1) szenvedett egy izgalmas csatában a Bayern München ellen a bajnokság hetedik játéknapján, ahol a mi részünkről Reus és Haaland volt eredményes.

Mindent el lehetett mondani a találkozóról, csak azt nem, hogy könnyű menet volt. Alig hatvan másodperc után már majdnem a kapuban pihent meg a játékszer, de Lewandowski szélről tett próbálkozása végül az oldalhálót találta meg. A Borussia megpróbált labdákat bejátszani az üres területekre, különösen a jobb oldalon indítva a támadásokat, de túl sok veszélyt nem jelentett, eleinte lövésig sem jutottak. A vendégek ezzel szemben nagyobb veszélyt jelentettek, a 14. percben Bürki remekül ütötte félre Goretzka fejesét, rá 10 percre pedig Lewandowski bevette ugyan a Dortmund kapuját Gnabry íveléséből, de a videóbíró alapján újranézték a felvételt, és nem sokon múlt ugyan, de lest intettek, így érvénytelen volt a találat.

A dortmundiak első komolyabb helyzete három perccel ez előtt érkezett, de Haaland hiába kapott remek labdát Reynától, túl szélesen lőtte el azt. A gól nélkül csordogáló mérkőzést egy sérülés állította meg: Haaland és Kimmich ütközését követően utóbbi maradt a földön, aki így korai cserével elhagyni kényszerült a pályát a 36. percben. A Dortmund lendületre kapott, és a 45. percben Guerreiro balról beadott labdáját Reus tűzte erősen kapura, ami Neuer számára védhetetlen volt, így a csapatkapitány kiharcolta a vezetést a Der Klassikeren. Sokáig azonban nem tartott az öröm, a hosszabbítás utolsó percében ugyanis 17 méterről, ígéretes szögből a bajorok szabadrúgása következett, miután Delaney szabálytalankodott Gnabry-val szemben. A szabadrúgásforma érdekes volt, a sértett gurított le Müllernek, aki megállította a labdát, az érkező Alaba pedig lendületből bombázta ki a kapu felső sarkát, kiegyenlítve ezzel a félidőben az állást.

Nem sokkal a második játékrész indulását követően Sancho ugratta ki Haalandot, és került a védők mögé, de a norvég betett labdája végül nem talált csapattársat. A túloldalon Gnabry adott labdát Hernandeznek, akinek beívelt labdájára Lewandowski érkezett, és az érvénytelenített gól után ezúttal már ünnepelhetett, megszerezte az előnyt a 48. percben a bajoroknak.

A Dortmund válaszul helyzetek kialakításával fenyegetett, de az 51. percben Haaland az oldalhálót találta el (és egyébként lesen volt), majd Neuer később hármat is hárított: előbb Haaland (52), majd Reyna (63) és Reus (68) tette próbára a hálóőrt. Ezt követően érkezett Bellingham, aki a sárga lapot kapott Delaney-t váltotta. A Dortmund azonban nem járt sikerrel ellenfelének megtörésében, sőt, egy kontrával még nagyobb bajba került: Reus labdája nem érte el Haalandot a 80. percben, a passzt elcsípő Goretzka és több társa megindult Bürki kapujára, végül a Lewandowskitól kapott labdával a szintén csereként beállt Sané módosított az eredményen.

Nem sokkal később azonban Haaland javított az eredményen: a szellős védelmen átugrott a Guerreirótól kapott labdával, és Neuert gyönyörűen elfektetve szépíteni tudott az eredményen. Reus percekkel később nagyon közel állt az egyenlítéshez, de a labda helyezése helyett az erőt választotta, így elvétette a kaput.

A hosszabbítás harmadik percében Lewandowski újra betalált, de hasonlóan az elsőhöz, ezúttal is érvénytelen volt a gól les miatt. Ez még adott némi időt a Dortmundnak az egyenlítéshez, azonban ez kevésnek bizonyult, így a jó iramú Der Klassikert a Bayern kezdte, ők vonulhatnak vezetéssel a válogatott szünetre.

A mérkőzés videós összefoglalója: