31 lövés, 243 kilométer és 34.5 km/h-s végsebesség – a mérkőzés érdekességei

Esélyekkel tarkított mérkőzésen vagyunk túl, melynek végén a Bayern oldalán kicsivel több lehetőség kínálkozott – több, mint 100 percnyi játék után (hosszabbítást is ideértve) a vendégek 16-15-ös kapuralövési aránnyal álltak, ebből 8-5 arányban találták el az ellenfél kapuját, a labdabirtoklásban viszont a Dortmund nyert a maga 51%-ával. A mérkőzés érdekességei következnek.

Mindent bele: 31 lövés volt (16-15 arányban a Bayern javára) a Klassikeren, ami az elmúlt hat év összes rangadóját figyelembe véve a legtöbb volt egy derbin. 2014 novemberében 35 lövésre került sor a Der Klassikeren (25-10 arányban a bajoroknak), és 2-1-re meg is nyerték a találkozót.

Futótempó: A BVB játékosai 121,5, a bajorok 121,8 km-t futottak a találkozón – mindkét csapatnak ez volt a legnagyobb teljesítménye az idei szezonban!

Gólszerző I.: Marco Reus nyolcadik bajnoki gólját szerezte a Bayern ellen, ami az aktív játékosok közt a legtöbb. A kapitány 2020-ban először játszott végig 90 percet, és a legtöbb lövés (5) is az ő nevéhez fűződik. A német élvonalban szerzett 129. találatával utolérte Karl Allgöwert (Stuttgart) a Bundesliga örökranglistáján, és a 24. helyen áll a német játékos.

Gólszerző II.: Erling Haaland 21 bajnokiján 19-szer volt eredményes, ezzel beérte a korábbi dortmundi játékost, Timo Konietzkát. Csupán Uwe Seeler (Hamburger SV) az egyetlen, aki ennyi idő alatt eggyel többször vette be ellenfelei hálóját a német élvonalban. Haaland mind a hat bajnoki találatát hazai pályán szerezte idén, és minden hazain legalább egyszer be is talált a fiatal norvég.

Gyorsaság: Erling Haaland volt a leggyorsabb a pályán, 34,5 km/h-s sebességre is képes volt.

Topcsatárok: Lewandowski és Haaland egyaránt betalált, és egyaránt megnyerte párharcainak több, mint 50%-át (Lewa 52, Haaland 60) – vérbeli csatárok!

Védekező középpályások: Thomas Delaney és Axel Witsel ebben az idényben először kezdtek bajnoki mérkőzést egymás oldalán.

Ostrom az első helyért: Ez volt a 16. alkalom, hogy a Bayern és a Dortmund úgy mérkőzött meg egymással, hogy az első és második helyeken álltak, de ez volt az első eset, hogy ugyanannyi ponttal álltak a fordulót megelőzően.

Kapott gólok: A Borussia Dortmund hazai pályán először kapott gól(oka)t ebben az idényben.