Haalandluja: Egy BVB játékos megtörte Uwe Seeler legendás rekordját

22 bajnokin szerzett 23 góljával Erling Haaland új Bundesliga-rekordot állított be. Soha egyetlen játékos sem szerzett ennyi gólt az első 22 Bundesliga bajnokiján, a norvég ezzel átadta Uwe Seeler 20 gólos rekordját a múltnak.

  • 20 évesen és 4 hónaposan Erling Haaland lett a legfiatalabb játékos a Bundesliga történetében, aki egy mérkőzés alatt négy gólt is szerzett.
  • Az utolsó mesternégyest elérő dortmundi játékos Pierre-Emerick Aubameyang volt, aki 2016 novemberében a HSV otthonában rúgott négyet, az eredmény szintén 5-2 lett a Dortmund javára.
  • Erling Haaland nyolc mérkőzést követően tíz gólnál tart, amivel beérte Pierre-Emerick Aubameyang rekordját: a gaboni a 2015/16-os, és 2017/18-as szezonban is elérte ezt a mutatót.
  • Haalandnál 85 perc alatt huszonötször volt a labda, de ennyi is elég volt ahhoz, hogy hatszor lőjön kapura, és négy gólt szerezzen, ráadásul mindezt egy félidő alatt. A második félidő az ő erőssége, 23 bajnoki góljából 18 született eddig a második negyvenöt perc során.
  • Ez volt az első “tökéletes mesterhármas” – mikor a játékos egy félidőben úgy szerez három gólt, hogy más játékos nem rúg közben gólt – 2019 áprilisa óta, akkor Ishak Belfodil, a Hoffenheim játékosa triplázott az Augsburg ellen. Az utolsó dortmundi játékos, aki ezt elérte, szintén Aubameyang volt, a korábban említett Hamburg elleni mérkőzésen.
  • Haalandnak ezek voltak az első góljai idegenben a jelen szezonban, a maradék hat találatát mind a Signal Iduna Parkban szerezte.