A győzelem, mi igazán számít – a mérkőzés reakciói

Meghatározza a mérkőzést az, hogy Marco Reus a szentpétervári győzelmet “piszkos győzelemnek” nevezte. Axel Witsel optimistább volt, ő örömét emelte ki, mivel a csoportelsőségért küzdöttek, és Favre is megerősítette: a legvégsőkig küzdöttek. A mérkőzés reakciói következnek.

Lucien Favre: “Csoportelsők vagyunk! Nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Győztünk, rengeteg energiának köszönhetően. A félidő végén kapufát találtunk, de sajnos nem tudtunk betalálni belőle. Nem tudunk mindig öt vagy hat gólszerzési lehetőséget teremteni félidőnként, viszont a mérkőzés végéig küzdöttünk. Jól védekeztünk 2-1-es állásnál, és a végén megérdemelten szereztük meg a győzelmet. A Zenyit egy olyan csapat, amit nem lehet alábecsülni. Mint ahogy azt mondtam párszor, győztünk itt – és végső soron ez számít.”

Marco Reus: “Kemény küzdelmet hozott a mérkőzést. Az első félidőben volt kettő, talán három jó helyzetünk, de nem voltunk eléggé egyben még, kevés kreativitás jellemezte a játékunkat. Több nyomást kellett az ellenfelünkre helyeznünk, ráadásul a félidőben megtudtuk, hogy a Lazio vezet. Igazán akartuk azt a csoportelsőséget. A két gól, amit szereztünk, nem mondható gyönyörűnek, mondhatni, piszkos győzelmet arattunk, de végső soron visszaléptünk a győzelem ösvényére, és fontos volt, hogy a csoportmeccseket sikerrel zárjuk, és elsőként jussunk tovább a legjobb 16 közé a csoportunkból.”

Axel Witsel: “Ami igazán fontos volt a végén, hogy fel tudtunk állni, és megfordítottuk a mérkőzést. Az első félidőben teljesíthettünk volna jobban, a második félidőben pedig emiatt vissza akartunk rázódni, és gyorsan megszerezni az első gólunkat. Később a második gólra hajtottunk, hogy meglegyen a győzelem, és sikerrel jártunk. Ezt követően többet volt nálunk a labda, húztuk egymást, igazán akartuk a sikert. Nagyon boldog vagyok, mivel az első helyet céloztuk meg a csoportban.”