2-1-es győzelemmel zárt a Dortmund Brémában

A Stuttgart elleni vereséget követően a Borussia Dortmund megfelelő választ adott: három nappal azután, hogy a svábok 5-1-re győzték le Favre együttesét, 2-1-es győzelemmel tértek vissza Edin Terzic vezetésével.

A Fekete-Sárgák a Bréma otthonában legutóbbi kilenc mérkőzésükből hatot megnyertek (mellette két döntetlen és egy vereség a mérleg), így pozitív előjelekkel érkeztek – ám a hazaiak egyből támadóan kezdtek, meglepve kicsit a vendégeket. Sok idő nem telt el, az ötödik percben már érkezett a válasz: Reyna indult meg a szélen, majd a felé futó Pavlenkát megelőzve bepasszolta középre a labdát, az érkező Moukoko azonban kicsivel lemaradt róla, így érintetlen maradt a kapu.

A 12. percben Reusszal szemben követtek el szabálytalanságot, és a középpálya jobb oldaláról jöhetett egy szabadrúgás – Hummels lövését blokkolták ugyan, de a Dortmund életben tartotta az akciót. Előbb Reyna passzolt tovább Sanchónak, akinek lövését a korábbi játékosunk, Toprak blokkoltak, de a szabadon maradt labdára Guerreiro lecsapott, a védőket átemelve 10 méterről a kapuba talált, megszerezve ezzel a vezetést.

A csapat tovább folytatta támadó játékát, hangos instrukciókkal segítették egymást, és labda nélkül is stabil játékot mutattak, amivel a brémaiakat hosszú labdákra késztették, illetve rendre a védőkig, valamint a kapusig kellett visszapasszolniuk. A támadásoknál a BVB veszélyesnek bizonyult, a 32. percben Bellingham majdnem duplázta az előnyt, a beívelése a kapu felé pattant egy védőről, ám végül nem kötött ki a hálóban a labda.

Négy perccel előtte azonban egy rossz passz érkezett Akanjitól, amiből egyenlíteni tudtak a hazaiak: Gebre Selassie szerezte meg a játékszert a jobb oldalon, ívelése pedig Eggesteint találta meg, aki Möhwald felé továbbított, a középpályás pedig 18 méterről vette be Bürki kapuját az alsó sarokba helyezett lövésével. A svájci védő a 41. percben majdnem góllal javította hibáját, Reus szabadrúgásánál az érkező labdát ő tűzte rá, Pavlenka azonban villámreflexeiről tanúbizonyságot téve hárított, majd a félidő végén Augustinsson dolgoztatta meg Bürkit, a hálóőr pedig kiállta a próbát.

Öt perccel a második félidő kezdete után majdnem teljesen lemásolták az első félidő elejét, ezúttal Reus adta be középre a labdát Moukokónak, a tini viszont újfent lemaradt róla. Az 58. percben már rezzent a háló, Sancho és Bellingham összjátékából született találat, ám les miatt érvénytelenítették a találatot.

Összességében a Dortmund játéka nem volt annyira céltudatos a második játékrészben, mint az elsőben. Az olyan pillanatok, mint Morey előretörése, és Reusnak beívelése, amit Pavlenka éppen csak tudott védeni, ritkán fordultak elő. A 78. percben végül Akanji ellen követtek el szabálytalanságot a 16-oson belül, amiért büntetőt ítéltek – Reus ugyan hibázott, Pavlenka védett, a kipattanóra azonban előbbi ért oda gyorsabban, és javította az első kísérletét.

Egy viharos fináléhoz érkezett a Dortmund, az öt perces hosszabbítás mellett ráadásul Hummelst is elvesztette a csapat sérülés miatt, ám a legvégén egy kontrából kevés híján Reus és Sancho összjátéka egy harmadik találatot eredményezett. Gól nem lett, de így is győzelemmel nyitott Terzic vezetőedzőként, 2-1-re nyert Brémában a Dortmund.

A mérkőzés videós összefoglalója: