Terzic: Mindent beleadtunk az elejétől a végéig

Sikeres debütálás! Edin Terzic elégedett lehet azzal, amit látott Brémában a csapat 2-1-es győzelme során, szavaival élve az együttes “meg tudta őrizni az előnyt a végsőkig”. Marco Reus egy gyors és fontos reagálásról tett szót, míg Roman Bürki azt emelte ki, hogy a csapat tett egy lépést a megfelelő irányba. A mérkőzés reakciói következnek.

Edin Terzic: Nagyszerű volt – és nagyon büszke is vagyok – hogy mindent beleadtunk az elejétől a végéig, és minden egyes métert megfutottunk, amire csak szükség volt. Természetesen az, hogy most miképp játszottunk, az nem egyenlő az elképzelésünkkel, hogy miképp szeretnénk majd játszani. Voltak periódusok, amikor remekül teljesítettünk, de ma sokkal fontosabb volt, hogy csapatként működjünk, ebből adódóan egy kevés időre szükségünk lesz még. Volt pár alkalom, mikor olyan területen vesztettünk labdát, ahol nagyon nem kellett volna – sokkal keményebbnek kell lennünk, nem szabad túl szűkre vennünk a teret. Ebből fakadóan volt, hogy egymás útját keresztezték a játékosok, majd később a passzaink váltak szorossá, amivel magunkra húztuk az ellenfelünket. Ebben fejlődni kell. A játékosok még mindig érzik a szombati mérkőzés hatását, ez természetes, és ez is egyfajta nyomást jelent – látható is volt akkor, mikor itt-ott elvesztettük a labdát. De a legfontosabb, hogy nemcsak megnyertük a mérkőzést ma, hanem az előnyért küzdöttünk, és azt meg is tudtuk őrizni egészen a végsőkig.”

Marco Reus: “Úgy gondolom, ez egy jó és fontos válasz volt a szombati fiaskóra. Természeten az edzőcsere fényében a csapat is tudja, hogy mi is elbuktunk, ez tiszta kell, hogy legyen, felelősök vagyunk emiatt. Nagyon fontos, hogy egy ilyen vereség után győzelemmel térjen vissza egy csapat. Ez egy igazán őrült, vad mérkőzés volt – nem tudjuk igazán frissnek érezni magunkat, mivel játék játékot követ. Ma egy másik rendszerben futballoztunk – a játékunk egyelőre nem 100%-os, viszont együtt tudtunk dolgozni csapatként mind a védekezés, mind a támadás terén, ebben jól teljesítettünk, de ettől függetlenül ezt a mérkőzést is elemezni fogjuk. Bizonyos helyzetekben nem szabad, hogy engedjük magunkat visszaszorítani, mert abban az esetben passzívvá válunk, és nem tudunk helyzeteket teremteni. Most remélhetőleg ez egy lépés volt a megfelelő irány felé, hogy jól tudjunk teljesíteni – ezen dolgozunk a továbbiakban is.”

Roman Bürki: “Nem sok ideje volt a trénernek megkezdenie velünk a munkát. Tiszta instrukciókat adott, de az is tiszta, hogy nem minden úgy működik, ahogy kellene. Ma gyakorlatba ültettük az elmúlt napok gyümölcsét, és ezek hosszú etapokon keresztül ígéretes voltak.. Úgy gondolom, hogy az összkép idővel még jobban fog mutatni. Most szeretnénk egy eredményes szériát felmutatni – most a teljesítményünk, a párharcokba való belemenéseink egészen a végéig rendben volt, beleadtunk mindent. Tettünk egy lépést a megfelelő irányba.