Hummels: “saját magunknak okoztuk a bajt”

Az Union Berlin elleni mérkőzést követően a szögletből kapott két gól beszédtémát szolgáltatott, igaz, sem Edin Terzic, sem Mats Hummels, sem pedig Roman Bürki nem talált rá magyarázatot, ellenben mind frusztráltak voltak. A mérkőzés reakciói következnek.

Edin Terzic: “Rögzített helyzetek miatt veszítettük el a mérkőzést, de sok más dolog is volt, ami szintén nem alakult jól. Ezt az erősségüket kielemeztük – mostmár nyolc gólnál tartanak rögzített helyzetekből, és valamennyi hasonló séma alapján működött a Berlinnél. A legjobb mód a rögzített helyzetek ellenire védekezésre az, hogy nem adjuk meg a lehetőséget erre az ellenfélnek, és itt követtük el az első hibát. Ezt lőttük be célul, hogy megakadályozzuk az ellenfelünket abban, hogy ilyen szituációba kerülhessenek. A szögleteket remekül adták be, és ki is használták az erőfölényüket, így újfent rámutattunk a játékunkkal ezen gyengeségünkre. Nagy terveink voltak, de a gyakorlatba ezt alig ültettük át, és igazán csalódottan fogunk ezek után hazautazni.”

Mats Hummels: “Más dolgok is közrejátszottak, de a szögletek jelentették a legfőbb problémát. Ez részben azzal is összefügg, hogy mennyire akarod a győzelmet. Világosan megbeszéltük, hogy emberfogást alkalmazunk, lezárva a területeket, mégis a legnagyobb veszélyt jelentő játékos szinte teljes szabadságot élvezett a fejeléseknél. Számomra ez érthetetlen, hogy történhetett meg, saját magunknak okoztuk a bajt, és felelősök vagyunk a vereségeinkért. Ezeket a dolgokat egyszerűen nem engedhetjük meg, hogy megtörténjenek, ez megbocsáthatatlan. Amikor nagyon jól csinálják a dolgukat, az ilyen szögleteiket szinte lehetetlen kivédeni, de ettől függetlenül ugyanúgy követni kell az embert ilyenkor, és akadályozni a sikeres végrehajtásban. Emellett azonban a hibáink által már így is két óriási lehetőséget adtunk az ellenfelünknek.”

Roman Bürki: “A képlet tiszta volt: minden játékos rá volt állítva valakire az ellenféltől. A második kapott gólnál egyszerűen gondatlanság történt, ennyire őrizetlenül egy játékos nem maradhat. Nagyon keserű a pirula, különösen annak fényében, hogy erről beszéltünk és a mérkőzés előtt. Igazán szerencsétlen dolog két gólt is kapni rögzített helyzetből, és a második gól még jobban frusztrál, mint az első. Ártalmatlanok voltunk az előretöréseknél, különösen a végéhez közeledve, mikor igazán nagy szükség lett volna egy gólra.”