A Braunschweig otthonában zárjuk 2020-at

2020-ban utoljára látjuk a Dortmundot pályán, ma este az Eintracht Braunschweig otthonában lépnek pályára a Német Kupában, hogy kivívják a legjobb 8 közé való bejutást.

Az első körben még nagyon sima, 5-0-ás győzelmet aratott a Dortmund az MSV Duisburg ellen, aktuális ellenfelünk pedig egy kiélezett küzdelemben 5-4-re múlta felül a Hertha BSC csapatát. Mindkét csapat vereséggel hangolt erre a találkozóra: a BVB az Union otthonában kapott ki 2-1-re, míg a másodosztályban a Braunschweig 3-0-ra veszített a Fürth ellen.

A Dortmund zsinórban harmadik alkalommal utazik idegenbe mérkőzést játszani, az Union előtt a Werder otthonában játszott a csapat, melynek eredménye szintén 2-1 lett, de akkor a BVB javára. Az akkor debütáló Edin Terzic a berlini vereség után elmondta: az edzői stáb másnap reggel analizálta a meccset, és dolgoznak azon, hogy a keddi találkozón ugyanazokat már ne kövesse el a csapat. A BVB hétfő délután a mérkőzés előtti utolsó edzésmunkáját teljesítette, ahol a cél az volt, hogy “olyan dolgokat adjunk a srácoknak gyakorlásra, amik segítik helyreállítani a magabiztosságukat”.

A sportigazgató Michael Zorc tisztázta elvárásait, szerinte “olyan helyzetben van a csapat, amelyik képes helyén kezelni ezt a megmérettetést. Ez egy kieséses rendszer, így nincs helye a hibáknak”. A csapat arra készül, hogy éljenek azzal, hogy ők a favoritok: “Magabiztosak vagyunk azt illetően, hogy jó teljesítményt fogunk nyújtani, és bejutunk a következő körbe, ezen a teszten át kell mennünk”.

Az edzői stáb a vasárnapot azzal töltötte, hogy megvizsgálja az Eintracht elmúlt pár mérkőzését, melynek alapján megállapították, hogy a támadásokban – különösen a széleken gyorsaságban – rendkívül hatékonyak, és játékra törekednek. Bár az elmúlt eredményeik nem ezt tükrözik, egy jól szervezett, jó összhangban lévő csapat benyomását keltették Terzic szerint. 13 fordulót követően a harmadosztályból frissen feljutott Eintracht a 15. helyen áll a Bundesliga 2-ben, egy helyre van a kiesőzónától.

A két csapat ötödik alkalommal találkozik egymással a Német Kupában, a mérleg pedig kiegyenlített: 2-2 győzelme van a feleknek. 1965/66-ben a negyeddöntőben 0-2-re, 1989/90-ben pedig 6-0-ra nyert a Borussia, míg 1990/91-ben 2-3-ra, 2005/06-ban pedig 2-1-re nyert a Braunschweig. Ma elbillenhet valaki irányába ez a mérleg, bár minden sorozatot figyelembe véve is egyenlő a küzdelem: 15-15 győzelem és 10 döntetlen a mérleg a két fél összecsapásain. Zorc ennek kapcsán kiemelte, hogy a 2005/06-os küzdelemben ugyan alulmaradtak, de a jelenlegi játékosaink közül akkor még senki se játszott nálunk, így egy teljesen új küzdelemre számíthatunk, pozitívan állhatunk neki a találkozónak.

Játékosok terén fájó hír, hogy Moukoko apróbb sérülést szenvedett, így kihagyja a találkozót, illetve Dahoud, Reinier és Passlack sem utazott el a mérkőzésre. Thorgan Hazard viszont ott lesz a helyszínen, de még kérdés, hogy pályára is léphet-e. Nagy kérdés, hogy ki pótolja majd Moukokót – a második csapatból ugyan Terzic behívta Steffen Tigges, a 22 éves támadó azonban nehezen elképzelhető a kezdőcsapatban.

Már csak egy találkozója van tehát a Dortmundnak 2020-ban, a hármas sípszót követően egy rövid karácsonyi szünetre vonulnak a játékosok. 29-én Brackelben folytatják az edzést, a bajnokság pedig számunkra január 3.-án folytatódik, a VfL Wolfsburgot fogjuk majd vendégül látni.