Akanji: …összességében tisztességet munkát végeztünk

“Két gólt szereztünk, egyet sem kaptunk: elégedettek lehetünk ezzel” – mondta Manuel Akanji a kupamérkőzés után, ami 32 napon belül a tizedik megmérettetése volt a csapatnak. A most következő szünet kapcsán Thomas Delaney elmondta, alig várja ezt a rövid megállást, mivel hosszú éven van túl a csapat. A mérkőzés reakciói következnek.

Manuel Akanji: “Védőként számomra ez most nem volt akkora kihívás, mint egy bajnoki vagy egy BL-mérkőzés, mivel többet birtokoltuk a labdát, és mi diktáltuk a tempót. Szerencsére elkerültek minket a kontrák is, csak kevéssel találkoztunk. Jól védekeztünk, és jól alkalmaztuk a gegenpressinget, amikor elvesztettük a labdát, így boldog vagyok a teljesítménnyel. Próbáltunk gyors játékra változtatni ma, szükség volt arra, hogy vigyünk mozgást a játékba, és ez jól működött. Néha lassítottunk, volt, hogy túl sokat, ilyenkor a támadójátékunk szenvedte meg ezt. A pálya minősége nem volt a legjobb, ami szintén nehezítő körülmény volt, de összességében tisztességet munkát végeztünk – továbbjutottunk, ez volt a fő célunk. Két gólt szereztünk, egyet sem kaptunk: elégedettek lehetünk ezzel.”

Thomas Delaney: “Nem csupán kemény munka, hanem minőségi futball volt a mai. Az első félidőben volt pár problémánk azáltal, hogy könnyen eladtuk a labdát, de mindent összegezve több gólt is szerezhettünk volna. Nagyon tisztelem az olyan csapatokat, mint amilyen a Braunschweig, megnehezítették az életünket. Mélyen védekeztek, de komoly fenyegetést jelentettek a támadásaik, és az se volt könnyű, hogy idén az utolsó mérkőzésünket játszottuk. A pálya nem volt az igazi, de úgy érzem, megszoktuk eléggé, és össze tudtuk rakni a játékunkat. Ez egy különös év volt mindenki számára, sokan alig látták a családjukat az elmúlt kilenc hónap során. Alig várom ezt a rövid megállást, hosszú éven vagyunk túl.”