Steffen Tigges remek mutatókkal debütált

19 kapuralövés a 4-gyel szemben, 66%-os labdabirtoklás, és közel azonos szerelési ráta: a statisztikák azt mutatják, hogy kemény, de végső soron megérdemelt győzelmet vívott ki a Dortmund. 662 passzból 578 érkezett csapattárshoz, így a pontosságra sem lehetett panasz. A mérkőzés érdekességei következnek.

Kapott gól nélkül: 5-0 Duisburgban, 2-0 Braunschweigben – a Borussia Dortmund a Német Kupában eddig nem kapott gólt.

Sanc(s)ho(w): Ahogy az első fordulóban, úgy most is a fiatal angol játékos emlékezetes teljesítményt nyújtott – a 19 lövési kísérletből 7-ben is szerepet vállalt, és megszerezte idei negyedik találatát (kettőt a Kupában, kettőt pedig a BL-ben jegyzett).

Gólérzékeny védő: Mats Hummels idén szintén negyedjére talált be, három bajnoki gólja mellé a Kupában is letette névjegyét.

Sérülésből visszatérők: Thomas Delaney és Thorgan Hazard újfent pályára lépett, december 2 és 8 után tértek vissza a gyepre.

Debütálás: A 22 éves Steffen Tigges először lépett pályára a nagycsapatban. Öt kapuralövési kísérlet, egy helyzetkialakítás, 64%-os párharcnyerés és 82%-os sikeres passzráta fűződik a nevéhez.

Előzés: Ez volt az ötödik alkalom, hogy a két együttes farkasszemet nézett egymással a Német Kupában. Immáron a Dortmund hármat nyert, ellenfele kettőnél tart. A Bundesligában az örökmérlegük továbbra is egál, mindkét együttes 13 alkalommal nyert, és 10-szer játszottak döntetlent.