Sancho újabb góllal és gólpasszal jelentkezett

Több párharcot nyert meg (52%), többet birtokolta a labdát (60%) és több sikeres passzt mutatott be (84% a 76%-kal szemben) a Borussia Dortmund, így megérdemelten nyerte meg a találkozót a Wolfsburg ellen. 35 lövés volt összesen a mérkőzésen, amiből 21 a vendégek nevéhez fűződik. A mérkőzés érdekességei következnek.

Sorsdöntő: Jadon Sancho adta a gólpasszt egy szögletből a nyitótalálathoz, majd ő is betalált. Ez volt az első alkalom számára a bajnokságban, és zsinórban másodjára volt eredményes – a kupamérkőzésen ugyanis a Braunschweig ellen is ugyanígy góllal és gólpasszal jelentkezett -, így két gólban is érintett volt. A 20 éves játékos 31. bajnoki találatát jegyezte a Bundesligában, nála fiatalabban senki nem érte még el ezt a mérföldkövet.

Gólszerző védelem: Manuel Akanji idei második találatát szerezte a bajnokságban, és idén kétszer annyi találatnál jár, mint korábbi három Bundesliga bajnoki idényében együttesen – ráadásul ez volt az első fejjel szerzett találata. A svájci válogatott játékos a hetedik védő általi gólt jegyezte a csapatban, e mutatóban a Dortmund az élen áll. A Fekete-Sárgák védői öt Bundesliga-csapat támadósoránál szereztek eddig több találatot.

Visszatérés: Ugyan nem vette be az ellenfél kapuját, de sikeres volt Erling Haaland visszatérése, a norvég játékos hat lövésben is érintett volt. A 22 éves Steffen Tigges váltotta őt a padról beállva, és közel járt az első góljához első Bundesliga-bajnokiján.

Erős rekord: A Borussia Dortmund 11 bajnoki óta veretlen a Wolfsburg ellen, és zsinórban 10. alkalommal győzték le a Farkasokat, így 33 pontból 31-et zsebeltek be ellenük, és jelen esetben a tabellán is eléjük ugrottak. Ez volt zsinórban a nyolcadik kapott gól nélküli győzelmük a Farkasok ellen, ami a Bundesliga történetének egyik leghosszabb sorozata – 2012 és 2016 között a Bayern München is beállított ebből egy nyolcas szériát az Eintracht Frankfurt ellen.

Határozott védelem: Idén hatodjára, de a Bielefeld elleni 2-0-ás győzelem óta először nem kapott gólt a BVB a bajnokságban.

A második félidő specialistái: A BVB 28 góljából 23-at a második félidőben szerzett idén.