Folytatná jó lipcsei sorozatát a Borussia

Rangadó vár szombaton a Bundesliga negyedik helyén tanyázó fekete-sárgákra, az ellenfél a második Lipcse lesz. Bár jelenleg talán a hazaiak tűnnek a mérkőzés esélyesének, mostanában nem sok örömre volt okuk a BVB elleni mérkőzéseken.

Nem túl látványos, de annál fontosabb győzelemmel indította az új esztendőt a Borussia Dortmund. Edin Terzic fiai a Wolfsburgot gyűrték le 2-0-ra múlt hétvégén, szombaton pedig következhet az év első igazi rangadója az RB Leipzig ellen.

“A januári teljesítményünk nagyban meghatározza a bajnokság további részét. Nyilvánvaló, hogy gyorsan mozoghatsz előre a tabellán, ha közvetlen riválist sikerül legyőznöd, éppen ezért fontos számunkra a szombati mérkőzés is”

– nyilatkozta a Borussia trénere szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján.

“A tabellán elfoglalt pozíciók ellenére nem hiszem, hogy bármelyik csapat esélyesebb lenne. Szeretnénk közelebb kerülni a Lipcséhez, csak ez lebeg a szemünk előtt”

– tette hozzá Michael Zorc sportigazgató.

Azzal persze mindenki tisztában van, hogy kőkemény dió lesz a lipcsei túra, a Gulácsi Péter fémjelezte hazai védelem mindenkinek feladja a leckét a ligában. A Lipcse eddig egyetlen vereséget szenvedett az idei Bundesliga-kiírásban, de legutóbbi nyolc mérkőzésén nem talált legyőzőre. Ráadásul, hazai pályán sincs náluk jobb mérleggel rendelkező csapat, az pedig már csak hab a tortán, hogy eddig csupán kilenc gólt kaptak – amivel szintén vezetik a vonatkozó rangsort.

“Tény és való, a gólszerzés kivételével minden statisztikai mutatóban jobbak nálunk, de még ez sem jelenti azt, hogy ne lennének veszélyesek támadásban. Elképesztően jó játékosaik vannak, kiszámíthatatlanok, ezért nagyon nehéz játszani ellenük”

– vélekedett Edin Terzic.

Ami biztató lehet a fekete-sárga fanatikusok számára, hogy a Dortmund legutóbbi két lipcsei mérkőzését megnyerte, az előző kiírásban 2-0-ra, az azt megelőző évben 1-0-ra diadalmaskodott a BVB, de összességében a Lipcse öt mérkőzés óta nem tudta legyőzni a Borussiát.

“Gyakran játszanak nyílt, látványos mérkőzéseket, amikor mindkét fél felvállalja a kreatív támadójátékot. A mi játékunkból a minőség mellett eddig gyakran a szerencse is hiányzott, remélhetőleg ez most megváltozik, hogy elérjük célunkat”

– fogalmazott a Borussia trénere, aki továbbra sem számíthat a Thorgan Hazard, Jude Bellingham, Marcel Schmelzer trióra. Jó hír viszont, hogy Youssoufa Moukoko szerdán már teljes értékű edzésmunkát végzett, de az még nem dőlt el, hogy pályára léphet-e szombaton.

Az RB Leipzig-Borussia Dortmund mérkőzést szombaton 18.30-tól rendezik.